Bursa'da Su Sorunu Devam Ediyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şehirdeki kuraklık ve su kaynaklarının azalması konusunda endişelerini dile getirdi. Bozbey, baraj doluluk oranlarının tehlikeli seviyelere ulaştığını ve şu anda Bursa'nın sadece 6 günlük suyunun kaldığını açıkladı.
Baraj Doluluk Oranları Alarm Veriyor
Bozbey, Bursa'nın su ihtiyacının büyük bir kısmının Doğancı ve Nilüfer barajlarından karşılandığını belirtti. Ancak son dönemde barajlardaki doluluk oranlarının endişe verici düzeylere indiğini ifade etti. Doğancı Barajı'ndaki doluluk oranının yalnızca yüzde 6,81, Nilüfer Barajı'ndaki ise '0' olduğunu vurgulayan Bozbey, Çınarcık Barajı'nın ise yüzde 50 doluluk seviyesinde olduğunu aktardı.
Çözüm İçin Tünel Yapılması Gerekiyor
Bursa'nın günlük su tüketiminin 525 bin metreküp olduğunu belirten Bozbey, mevcut su kaynaklarının şehrin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını söyledi. Bozbey, su sorununu çözmek için Çınarcık ile Doğancı barajları arasında bir tünel yapılması gerektiğini dile getirdi. Aksi takdirde su kesintilerinin kaçınılmaz hale geleceğini ifade etti.
Toplumdan Tasarruf Bekleniyor
Bursa'da yaşanan su krizine dikkat çeken Bozbey, Bursalıların su tasarrufu yapması gerektiğini vurguladı. Yağışların yetersiz kalması durumunda su kesintilerinin kaçınılmaz hale geleceğini belirten Bozbey, şehirdeki su sıkıntısına kalıcı çözümler bulunması gerektiğini söyledi.