Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
29 Haziran 2025
weather
20°
Burda Haber Gündem Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Heybeli Gölü tamamen kurudu.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Heybeli Gölü tamamen kurudu.

Heybeli Gölü, Adilcevaz'da kuraklık sebebiyle tamamen kurudu. Eskiden kuş seslerine ev sahipliği yapan göl, şimdi hayvanlar için otlanma alanı haline geldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan Heybeli (Norşin) Gölü, kuraklık sebebiyle tamamen kurudu. 

Van Gölü’nün kuzeyinde yer alan ve 6 kilometrekare genişliğe sahip olan Heybeli Gölü, iklim değişikliği ve kuraklık etkisiyle suyunu kaybetti. Eskiden canlı kuş sesleriyle dolu olan ve çocukların serinlemek için tercih ettiği bir nokta olan göl, şimdi hayvanlar için sadece bir otlanma alanı haline geldi.

Heybeli Gölü'nün Tarihi

Heybeli Gölü, yıllarca bölge halkı için önemli bir sulama kaynağı ve doğal güzellik noktası olmuştur. Ancak artan kuraklık ve yağış eksikliği, gölün kurumasına ve çevresindeki ekosistemin etkilenmesine sebep olmuştur. Göl, aynı zamanda göçmen kuşların da uğrak noktalarından biri olarak bilinmekteydi.

Vatandaşların Görüşleri

Heybeli Gölü'nün kurumasıyla ilgili olarak bölge sakinleri üzüntülerini dile getirmektedir. Gölde kaybolan suyun, hem hayvanlar hem de insanlar için bir kayıp olduğunu belirten vatandaşlar, doğal güzelliklerin korunması ve su kaynaklarının sürdürülebilir biçimde kullanılması gerektiğini vurgulamaktadırlar. Rahmi Akdoğmuş gibi birçok kişi, göldeki suyun ve kuş seslerinin manevi değerini vurgulayarak, kuraklığın yarattığı olumsuz etkilerden şikayet etmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *