Adana'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
Adana'nın Çukurova ilçesinde meydana gelen orman yangını, hızlı bir şekilde yayılarak büyük bir alana zarar verdi. Fakat ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü başarılı müdahale ile yangın kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, 6 kişi yangına sebep oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.
Dumanlar Panik Yarattı
Fadıl Mahallesi'nde yükselen dumanlar, çevre sakinlerinde büyük bir paniğe neden oldu. Yangın, kısa sürede çevredeki ormanlık alanlara sıçradı ve geniş bir alana yayıldı. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra itfaiye ve emniyet güçlerine bağlı TOMA araçları da olay yerine sevk edildi.
Havadan ve Karadan Müdahale Edildi
Alevlere 12 helikopterle havadan müdahale edilirken, karadan da yoğun bir şekilde söndürme çalışmaları yürütüldü. Ekiplerin koordineli çabaları sonucunda yangın kontrol altına alınarak, daha fazla büyümesi engellendi.
6 Şüpheli Gözaltına Alındı
Polis ekipleri, yangının çıkışına sebep oldukları iddiasıyla aralarında şüpheliler olduğunu belirledi ve 6 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturma devam ederken, yangının kesin çıkış nedeni üzerinde detaylı incelemeler sürdürülüyor.