İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich Esirler Konusunda Şok Edici Açıklamalarda Bulundu
İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlere ilişkin şok edici açıklamalarda bulundu. Smotrich, katıldığı bir radyo programında, esirlerin geri getirilmesinin hükümetin öncelikli hedefi olmadığını belirtti. Bu açıklamalar ülkede büyük tartışmalara neden oldu.
Esirlerin Geri Getirilmesi Hükümetin Öncelikli Hedefi Değil
Bezalel Smotrich, yaptığı açıklamada, "Gerçeği söylememiz gerekiyor, esirlerin geri getirilmesi hükümetin en önemli hedefi değil" dedi. Smotrich, Hamas'ı hedef alan sözleriyle de dikkat çekti ve "Hamas'ı yok etmek gerekiyor, aksi halde benzer olaylar yaşanmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.
Esir Aileleri Forumu'ndan Tepki Geldi
Smotrich'in açıklamalarına Esir Aileleri Forumu'ndan sert tepki geldi. Forum, "Ailelerin bu sabah söyleyecek kelimesi yok, tek hissettikleri utanç. Bakan, halka acı gerçeği gösteriyor ancak hükümetin rehineler konusunda vazgeçmeyi tercih ettiği açık" şeklinde bir açıklama yaptı. Smotrich'in sözleri, esirlerin aileleri arasında endişe ve öfkeye neden oldu.