Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
14 Ağustos 2025
weather
25°
Burda Haber Dünya Pezeşkiyan: "Gazze’yi susuz bırakan rejim İran’a mı su getirecek"

Pezeşkiyan: "Gazze’yi susuz bırakan rejim İran’a mı su getirecek"

İran Cumhurbaşkanı Netanyahu'nun su vaadini alaylı bir dille eleştirdi. Su krizine dikkat çekerek, İsrail'in Gazze'deki durumu hatırlattı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İran Cumhurbaşkanı Netanyahu'nun Su Krizi Açıklamasını Eleştirdi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İran’daki su krizini çözmeye yardımcı olacaklarını söylemesine alaycı bir şekilde tepki gösterdi. Pezeşkiyan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze halkını sudan ve yiyecekten mahrum bırakan bir rejim, şimdi İran halkına su mu getirecek? Ne büyük serap ama" dedi.

Netanyahu'nun İran Halkına Mesajı

İsrail Başbakanı Netanyahu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İran halkına seslenerek ülkelerinin yakında özgür olacağını ve su sıkıntısı çekmeyeceklerini belirtti. Netanyahu, ekonominin toparlanacağını ve gelişeceğini, çocukların neşeli ve kaygısız olacağını ifade etti. Ayrıca, İsrail'in yardım teklif ettiğini ve özgürlük için mücadele çağrısında bulundu.

İran'daki Su Krizi Uyarısı

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, daha önce yaptığı açıklamada, İran'daki su krizinin ciddi bir boyuta ulaştığını vurgulayarak, kaynakların azaldığını ve kuraklığa doğru gidildiğini belirtti. Ayrıca, su tüketimi konusunda önlem alınmazsa Eylül ve Ekim aylarında barajlarda su kalmayacağı uyarısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *