Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
03 Mayıs 2025
weather
10°
Burda Haber Dünya Ömer Bolat, Libya Merkez Bankası Başkanı İssa ile görüştü.

Ömer Bolat, Libya Merkez Bankası Başkanı İssa ile görüştü.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Libya Merkez Bankası Başkanı ile verimli bir görüşme gerçekleştirdi.Bankacılık ilişkileri ve iş birliği konuları ele alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Trablus'ta Libya Merkez Bankası Başkanı Naci İssa ile görüşme gerçekleştirdi. Bakan Bolat, Türk müteahhitlik firmalarından oluşan heyetle Libya'ya geldi ve temasları kapsamında Naci İssa ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bankacılık ilişkilerinin geliştirilmesi, müteahhitlik firmalarının faaliyetlerinin artırılması için atılacak adımlar ve kurumsal iş birliği konularının ele alındığını belirtti.

Bakan Bolat: "Verimli Görüşme Gerçekleştirdik"

Bakan Bolat, gerçekleşen görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ve iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerini güçlendirmek adına somut adımlar atacaklarını ifade etti. Heyetin Trablus'a davet edilmesinin ardından, altyapı projeleri ve iş birliği konularının yanı sıra Türk firmalarının projelerinin tamamlanması için çözüm odaklı çalışmaların yapılacağı belirtildi.

Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı'nın Daveti

Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat başkanlığındaki heyeti Trablus'a davet etmişti. Ziyaretin amacı, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve Türk şirketlerinin Libya'daki projelerinde karşılaşılan sorunlara çözüm bulmaktı. Bakan Bolat, görüşme sonrasında heyetin, Libya'da daha fazla faaliyet göstermek ve iş birliklerini artırmak için kararlı olduklarını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *