Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
29 Ağustos 2025
weather
19°
Burda Haber Dünya Meksika Senatosu’nda düzenlenen oturum, kavgayla sona erdi.

Meksika Senatosu’nda düzenlenen oturum, kavgayla sona erdi.

Meksika Senatosu'nda muhalefet lideri Alejandro Alito Moreno, Senato Başkanı Gerardo Fernandez Norona'ya saldırdı. Kavga, oturumu sonlandırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Meksika Senatosu'nda Kavga Çıktı: PRI Lideri Saldırdı

Meksika Senatosu’nda muhalefetteki Kurumsal Devrimci Parti (PRI) lideri Alejandro Alito Moreno, kendisine söz hakkı verilmediği belirterek Senato Başkanı Gerardo Fernandez Norona’ya saldırdı.

Saldırı Anları Kameralara Yansıdı

Meksika Senatosu’nda düzenlenen oturum, kavgayla sona erdi. Muhalefetteki Kurumsal Devrimci Parti (PRI) lideri Alejandro Alito Moreno, milletvekillerinin oturumun sonunda milli marşı söyledikleri sırada Senato Başkanı Gerardo Fernandez Norona’nın yanına geldi. Kameraya yansıyan anlarda, PNI lideri Moreno’nun Senato Başkanı Norona’ya yaklaşarak konuşmak istediği, daha sonra Norona’yı kolundan tutup çektiği görüldü. İkili arasında tansiyon yükselirken, muhalif lider Moreno, Senato Başkanı Norona’ya saldırdı. Moreno ayrıca araya giren bir fotoğrafçıyı da iterek yere düşürdü. Kavgaya bir başka milletvekili de katıldı ve salondan ayrılmaya çalışan Norona’ya saldırdı.

Norona: "Öldürmekle Tehdit Etti"

Norona olayın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Moreno beni çekmeye, bana dokunmaya, beni itmeye başladı. Bana vurdu ve ’Seni fena halde döveceğim, seni öldüreceğim’ dedi" ifadelerini kullandı. Norona, Cuma günü acil toplantı düzenleyeceğini ve Moreno ile 3 PRI milletvekilinin kavga nedeniyle ihraç edilmesini önereceğini belirtti. Norona, kavganın Meksika’da diğer ülkelerin askerlerinin bulunması konusunda yaşanan "zorlu bir tartışmanın" ardından çıktığını söyledi.

Moreno: "Bana Söz Hakkı Verilmedi"

PNI lideri Moreno ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, oturum sırasında kendisine söz hakkı verilmediğini, muhalefetin susturulmaya çalışıldığını ve daha sonra tansiyonun yükseldiğini belirtti. Moreno, ilk fiziksel saldırıyı Senato Başkanı Norona’nın gerçekleştirdiğini iddia etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *