Kuzey Kore Savunma Bakanı: "Ulji Özgürlük Kalkanı Tatbikatı Tehdit Oluşturuyor"
Kuzey Kore Savunma Bakanı No Kwang Chol, ABD ve Güney Kore'nin planladığı "Ulji Özgürlük Kalkanı" tatbikatının Kore Yarımadası ve bölgenin güvenliğine ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti. Bakan Chol, ordularının herhangi bir provokasyona kararlılıkla karşılık vereceğini vurguladı.
Kuzey Kore'den Sert Tepki: Güvenlik Ortamını Tehdit Ediyor
Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin Kore Yarımadası'nda gerçekleştireceği "Ulji Özgürlük Kalkanı" tatbikatına sert bir tepki gösterdi. Savunma Bakanı Chol, tatbikatın bölgenin güvenliğini tehlikeye attığını ve olumsuz sonuçlara neden olabileceğini ifade etti. Ayrıca, tatbikatın bölgesel istikrarsızlığı artıracağı uyarısında bulundu.
Ordu, Egemenlik Haklarını Kullanmaya Hazır
No Kwang Chol, ordularının düşman saldırılarını engellemek ve ülkenin güvenliğini sağlamak için var olduğunu belirtti. Herhangi bir provokasyon durumunda egemenlik haklarını kullanmaktan çekinmeyeceklerini söyleyen Bakan Chol, Kuzey Kore'nin güvenliğini korumak için gereken adımları atacaklarını kaydetti.
ABD ve Güney Kore Tatbikatı Açıklamıştı
ABD Hint-Pasifik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD ve Güney Kore'nin ortak "Ulji Özgürlük Kalkanı" Tatbikatı'nı 18-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceği duyurulmuştu. Tatbikatın amaçlarının birleşik savunma duruşunu güçlendirmek ve savaşa hazırlık düzeyini artırmak olduğu belirtilmişti.