Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
09 Mayıs 2025
weather
14°
Burda Haber Dünya İsrail'den "Gazze’nin tamamen ele geçirilmesi" planına onay!

İsrail'den "Gazze’nin tamamen ele geçirilmesi" planına onay!

İsrail kabinesi,Gazze Şeridi'ni ele geçirme operasyon planını oy birliğiyle onayladı.Toprak kontrolü, sivil nüfusun güneye yönlendirilmesini içeriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İsrailli Yetkili: Güvenlik Kabinesi Gazze Operasyon Planını Onayladı

İsrailli bir yetkiliye göre, güvenlik kabinesi dün "Gazze Şeridi’nin tamamen ele geçirilmesi ve toprakların elde tutulmasını" içeren operasyon planını oy birliğiyle onayladı.

Planın Detayları

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını artırmayı planlıyor. İsrailli bir yetkiliye göre, güvenlik kabinesi dün Gazze Şeridi’ndeki harekatın bir sonraki aşamasına ilişkin operasyon planını oy birliğiyle onayladı. İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Eyal Zamir tarafından sunulan plana göre, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze’de toprak kontrolünü ele alacak, sivil nüfusu güneye doğru hareket ettirecek, Hamas’a saldıracak ve terör örgütünün insani yardımlar üzerinde kontrol sağlamasını engelleyecek.

İnsani Yardım Planı

Güvenlik Kabinesi ayrıca, Gazze Şeridi’nde insani yardımların Hamas’ın eline geçmesini önleyecek ve Hamas’ın yönetim kapasitesini yok edecek bir yardım dağıtım planını da büyük çoğunlukla onayladı. Ancak kabine, şu anda Gazze’de yeterli miktarda gıda bulunduğu sonucuna vardığı için bu plan henüz uygulanmayacak.

Liderlerin Açıklamaları

Yetkiliye göre toplantıda, hem Başbakan Binyamin Netanyahu hem de Korgeneral Zamir, planın hem Hamas’ın yenilmesini hem de esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *