Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
22 Mayıs 2025
weather
16°
Burda Haber Dünya İspanya ve Portekiz, İsrail Büyükelçilerini bakanlığa çağırdı.

İspanya ve Portekiz, İsrail Büyükelçilerini bakanlığa çağırdı.

İspanya ve Portekiz, İsrail ordusunun Cenin'deki diplomatları hedef alan ateşi kınadı. Türkiye, Mısır ve Almanya da saldırıyı en güçlü şekilde kınadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İspanya ve Portekiz, İsrail Büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına Çağırdı

İspanya ve Portekiz, İsrail ordusu tarafından Batı Şeria'da yaşanan olaylar nedeniyle ülkelerinde görevli İsrail Büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Bu adım, Cenin Mülteci Kampı'nda gerçekleşen ve Türk diplomatın da bulunduğu yabancı heyete ateş açılması sonrası alındı.

İspanya'nın Tepkisi

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail ordusunun kabul edilemez ateş açma olayına tepki göstererek, Madrid Maslahatgüzarını resmen çağırdıklarını ve açıklama talep ettiklerini belirtti. İspanya, Filistin devletini tanımasının ardından, İsrail'e karşı daha sert tavır almıştı.

Portekiz'in Açıklaması

Portekiz Dışişleri Bakanlığı, diplomatları hedef alan ateş nedeniyle İsrail'in Lizbon Büyükelçisini çağırdıklarını duyurdu. Bu adım, uluslararası ilişkilerde yaşanan gerginliğin bir yansıması olarak değerlendirildi.

Uluslararası Tepkiler

Türkiye, Mısır ve Almanya'dan da olaya dair sert tepkiler geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, diplomatların hedef alınmasını kınayarak uluslararası toplumu eylemi kınamaya davet etti. Mısır Dışişleri Bakanlığı ise olayı "tüm diplomatik normları ihlal" olarak tanımlayarak kınadı. Almanya Dışişleri Bakanlığı ise İsrail'e soruşturma açması çağrısında bulundu ve diplomatik ilişkileri güçlendirmek adına adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Diğer Ülkelerden Tepkiler

Fransa Dışişleri Bakanı, Fransa Büyükelçisinin de çağrılacağını açıklayarak İsrail'in diplomatları hedef almasını kabul edilemez olarak niteledi. İtalya Dışişleri Bakanı ise benzer şekilde İsrail Büyükelçisini çağırarak tepkisini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *