Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
18 Haziran 2025
weather
17°
Burda Haber Dünya İran'dan konum tabanlı mobil uygulamaların kullanılmaması çağrısı!

İran'dan konum tabanlı mobil uygulamaların kullanılmaması çağrısı!

İran hükümeti, İsrail'in cep telefonu takibiyle ilgili uyarıda bulunarak, WhatsApp ve Telegram gibi uygulamalardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İran Hükümeti İsrail'in Cep Telefonu Takibi Uyarısında Bulundu

İran hükümeti, İsrail'in saldırılarında cep telefonu takibi gerçekleştirdiğini belirterek, İran halkını WhatsApp ve Telegram gibi konum tabanlı mobil uygulamaları kullanmamaları konusunda uyardı.

İran Halkına Siber Güvenlik Uyarısı

İran hükümeti, vatandaşlarına siber güvenlik uyarısı verdi. İranlı yetkililerin, devlet televizyon kanalı İran Radyo Televizyon Kurumu’na (İRİB) yaptığı açıklamada, İsrail'in İranlı bilim insanlarına ve üst düzey komutanlara düzenlediği suikast saldırılarında cep telefonu takibi gerçekleştirdiğini belirterek, İran halkına WhatsApp, Telegram ve benzeri konum tabanlı uygulamaları kullanmaktan kaçınması uyarısında bulundu. İran hükümeti, uygulamaların savaş koşullarında kullanılmasının tehlikeli olduğunu belirtirken, vatandaşların yer değiştirmeden önce cep telefonlarını kapatmalarını istedi.

İsrail'in Siber Savaş Hareketi

İran'ın Siber Güvenlik Komutanlığı, İsrail'in İran'ın dijital altyapısına karşı geniş çaplı bir siber saldırı başlatarak, İran halkına sunulan çevrimiçi hizmetleri aksatmayı hedeflediğini açıkladı. Siber Güvenlik Komutanlığı, İsrail'in "siber savaşına" karşı önlemlerin alınmış olduğunu ve saldırıların çoğunun başarıyla püskürtüldüğünü belirtti. Komutanlık, önlemlerin İsrail'in "siber katmanlara nüfuz etmesini ve altyapıyı siber ve askeri operasyonlar yürütmek için kullanmaya devam etmesini engellemek" için alındığını belirtti.

Bank Sepah Siber Saldırıların Hedefi Oldu

İran'ın en büyük bankalarından biri olan Bank Sepah, bugün erken saatlerde siber saldırıların hedefi olmuştu. İsrail ile bağlantılı bir bilgisayar korsancılığı örgütü saldırının sorumluluğunu üstlenerek, "Bank Sepah'ın bütün verilerini imha ettik" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *