İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Sa’ar'dan İran'a Sert Tepki
İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Sa’ar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği mektupta, İran’ın ülkesini yok etmek için stratejik bir planı olduğunu belirtti. Sa’ar, İsrail'in bu tehdidi kabul etmeyeceğini vurgulayarak, uluslararası toplumun bu konuda harekete geçmesi gerektiğini savundu.
İran'ın İsrail'e Yönelik Saldırıları
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğgeneral Effie Defrin, İran'ın gece boyunca İsrail'e yaklaşık 30 balistik füze fırlattığını açıkladı. Fakat füzelerin çoğunun engellendiği belirtildi. Bu saldırılar, İsrail'in İran'a karşı aldığı sert önlemler sonrasında gerçekleşti.
İran'ın Saldırıları Devam Ediyor
İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, İran’ın 13 Haziran’dan beri devam eden saldırılarında, 400’den fazla füze ve yüzlerce dronun İsrail'e fırlatıldığı bildirildi. Bu saldırılarda ülke genelinde 40 bölgenin vurulduğu, 24 kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin evlerinden tahliye edildiği belirtildi.