OMB, Barışı Koruma Misyonlarına Fon Kesilmesini Önerdi
Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi (OMB), Mali, Lübnan ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki operasyonların başarısızlıklarını gerekçe göstererek, Birleşmiş Milletler barışı koruma misyonlarına yönelik fonların kesilmesini önerdi. İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'ın ulaştığı belgelerde OMB'nin Uluslararası Barışı Koruma Faaliyetlerine Katkı (CIPA) uygulamasının sona erdirilmesini önerdiği görüldü.
ABD, BM Barışı Koruma Bütçesinin Önemli Bir Kısmını Karşılıyor
Birleşmiş Milletler barışı koruma bütçesinin büyük bir kısmını finanse eden ABD, Mali, Lübnan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve diğer bölgelerdeki BM barışı koruma misyonlarına önemli bir destek sağlıyor. ABD, BM'nin toplam bütçesinin yüzde 27'sini karşılıyor.
Dışişleri Bakanlığı Bütçesinde Önemli Kesintiler Öneriliyor
ABD Dışişleri Bakanlığı bütçesinde de ciddi kesintiler önerildiği belirtiliyor. İlk döneminde bakanlık bütçesini azaltma girişimlerinde bulunan Başkan Donald Trump'ın yönetimi, bu kez de bakanlığın bütçesini yaklaşık yarı yarıya azaltmayı hedefliyor. Ancak bu önerilerin Kongre'den onay alması beklenmiyor.