Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
18 Haziran 2025
weather
17°
Burda Haber Dünya ABD, İsrail Büyükelçiliğini 3 gün kapatma kararı aldı.

ABD, İsrail Büyükelçiliğini 3 gün kapatma kararı aldı.

ABD, İsrail Büyükelçiliğini 3 gün kapatıyor. İsrail-İran gerginliği nedeniyle alınan kararla ABD Büyükelçiliği Cuma gününe kadar kapalı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

ABD, İsrail Büyükelçiliğini 3 Gün Kapatma Kararı Aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran çatışmasının artması üzerine bölgede yaşanan gerginlik nedeniyle İsrail Büyükelçiliğini 3 gün boyunca kapatacağını duyurdu. Bu kararın alınmasında, mevcut güvenlik durumu ve İsrail ile İran arasındaki çatışmanın etkili olduğu belirtildi.

ABD Büyükelçiliği ve Konsolosluk Binaları Geçici Olarak Kapatılacak

ABD hükümeti, güvenlik endişeleri nedeniyle Kudüs'teki ABD Büyükelçiliği ile Tel Aviv'deki Konsolosluk binalarını da kapatma kararı aldı. Bu kapsamda, ABD vatandaşlarına da yakınlarında güvenli yerlerde kalmaları tavsiye edildi.

ABD Vatandaşları İçin Henüz Ülkeden Ayrılma Talimatı Yok

Şu anda ABD vatandaşlarının İsrail'den ayrılmaları yönünde herhangi bir resmi duyuru yapılmadı. Ancak, güvenlik endişeleri devam ettiği sürece ABD yetkilileri gerekli önlemleri almaya devam edeceklerini belirttiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *