banner43

YÖK Başkanı Özvar: “Amasya bir marka”

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU (YÖK) BAŞKANI PROF. DR. EROL ÖZVAR, “AMASYA ÜNİVERSİTESİ YENİ BİR ÜNİVERSİTE. 17. SENESİNİ DOLDURUYOR. BUNA RAĞMEN İSMİ, YANİ “AMASYA” TABİR-İ CAİZSE HAKİKATEN İYİ BİR MARKA. AMA AMASYA ÜNİVERSİTESİ İNSANLARDA HEP ESKİDEN BERİ VAR OLAGELEN ÜNİVERSİTEYMİŞ GİBİ BİR İNTİBA UYANDIRIYOR” DEDİ.

YÖK Başkanı Özvar: “Amasya bir marka”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Amasya Üniversitesi yeni bir üniversite. 17. senesini dolduruyor. Buna rağmen ismi, yani “Amasya” tabir-i caizse hakikaten iyi bir marka. Ama Amasya Üniversitesi insanlarda hep eskiden beri var olagelen üniversiteymiş gibi bir intiba uyandırıyor” dedi.

Amasya Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan YÖK Başkanı Özvar, “Yaptığımız bu atama ile inşallah güzel ve başarılı hizmetler yapılır. Bildiğiniz gibi Amasya Orta Karadeniz’in en önemli vilayetlerinden birisidir. Bu bölge hakikaten kendine has kimliğini korumuş ve idari bakımdan da asırlarca aynı çerçevede tutulmuş bir kent. Gerek coğrafi bakımdan, gerekse yaşayan halkların kültürü bakımından Samsun, Çorum, Tokat ve Sivas ile birlikte değerlendirilmesi gereken illerden bir tanesidir” diye konuştu.

Sadece makamında oturan, şehirle ve halkla irtibatı kesilmiş bir rektör olmamaya gayret edeceğine değinen Rektör Turabi de, “Geçen hafta ataması yapılan 20 üniversitemizin içinde YÖK Başkanımız tarafından ziyaret edilen ilk üniversite olma mutluluğunu bize yaşattığı için sayın başkanımıza teşekkür ederken, şehrimize hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61