banner43

Ağrı’da biçerdöver denetimleri sürüyor

AĞRI İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, HASAT SEZONUNDA BİÇERDÖVERLERİN UYGUN ŞEKİLDE ÇALIŞMASINI SAĞLAMAK İÇİN DENETİMLERİNİ ARTIRDI.

Ağrı’da biçerdöver denetimleri sürüyor

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hasat sezonunda biçerdöverlerin uygun şekilde çalışmasını sağlamak için denetimlerini artırdı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin, Kumlugeçit köyünde yaptığı açıklamada, il genelinde 705 bin dekar alanda arpa, 829 bin dekar alanda buğday ekilişi olduğunu ve bunun yüzde 50’sinden fazlasının biçerdöverle biçildiğini söyledi.

Engin, biçerdöverlerin uygun çalışma hızında gitmesi sağlandığında sıfıra en yakın dane kaybına ulaşıldığını belirterek, “İl müdürlüğümüzce azami dane kaybının yüzde 1’i geçmemesi hedeflenmiştir. Hasat sezonunun başladığı şu günlerde teknik ekiplerimiz biçerdöver kontrollerini aralıksız sürdürmektedir.” dedi.

Engin, biçerdöver operatör belgesi bulunmadan sürücü çalıştıran, hedeflenen dane kaybından fazla dane kaybına sebep olan, hasat olgunluğuna gelmemiş ürünleri hasat eden, yangın söndürücüsü olmadan biçerdöver çalıştıran, ziraat odası plakası bulunmadan, tescil işlemleri yapılmadan biçerdöver çalıştıran ve biçilmemiş tarla bırakarak o bölgeyi terk eden biçerdöver sahiplerine yasal işlem yapılacağını ifade etti.

Engin, 2023 yılı hasat sezonunun çiftçilere bereketli olması temennisiyle konuşmasını tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61