banner43

VİZYON HAVACILIK ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDI

Ankara Esenboğa havalimanında yaklaşık 2000m² üzerine kurulu hangarı ve Kapadokya havalimanında tesisleri bulunan, toplamda 14 adet fabrika çıkışı uçakları ile Uçuş Eğitimi sektörüne giriş yapan bir ÇAM GRUP firması olan VİZYON HAVACILIK sonunda şeytanın bacağını kırdı.

VİZYON HAVACILIK ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDI
 Ankara Esenboğa havalimanında yaklaşık 2000m² üzerine kurulu hangarı ve Kapadokya havalimanında tesisleri bulunan, toplamda 14 adet fabrika çıkışı uçakları ile Uçuş Eğitimi sektörüne giriş yapan bir ÇAM GRUP firması olan VİZYON HAVACILIK sonunda şeytanın bacağını kırdı. 

   Yaşadığı ekip kaynaklı sorunlarını geride bırakan TR.ATO.003 Onaylı Eğitim Organizasyonu sertifikasını 06 Mart 2018 tarihinde almış olan Vizyon Havacılık 3 adet fabrika çıkışlı G1000 donanımlı Cessna 172S Skyhawk uçaklarını Kapadokya havalimanına intikal ettirdi ve ilk eğitim uçuşunu gerçekleştirdi. 
   Öğrenci sayısı ve faaliyetlerin artması ile birlikte Kapadokya’daki uçak sayılarını 9’a kadar hemen çıkartabileceklerini belirten Vizyon Havacılık Genel Müdürü Ferhat Yenibertiz, ülkemiz pilot eğitimi sektörüne taze bir kan ve destek olacağını belirtti. Yenibertiz, ülkede yaşanan geçici ekonomik daralma ve havacılık sektörüne olan negatif yansımalarına rağmen ısrarlı ve istikrarlı şekilde planlarına devam etmiş olan Vizyon Havacılığın bu konudaki kararlılığını ve finansal gücünü ispat ettiğini ekledi. 



   Pilotaj eğitimi ihracatı yani yabancı ülkelerden öğrenci getirmek sureti ile Türkiye’de eğitimlerini sağlamak amacyla özellikle körfez ülkeleri ile devam eden görüşmeleri olduğunu aktaran Yenibertiz, sektörde en büyük açığın eğitmen pilot olduğunu da dile getirdi. Artan eğitim ihtiyacına karşılık azalan eğitmen pilot durumunun, SHGM önderliğinde toplanan okullarla masaya yatırıldığını ve orta uzun vadeli çözümler arandığını dile getiren Yenibertiz, havayolu şirketlerinin de pilot ihtiyaçları göz önüne alındığında doğal gelişen ama hep beraber çözüme kavuşturulması gereken kritik konu olduğunu yineledi. 
 

 Eğitim filosunda fabrika çıkışı ve direk olarak Vizyon Havacılık tesciline alınmış bulunan 5 adet Cessna 172S Skyhawk, 1 adet Piper PA-28R Arrow ve 2 adet Piper PA-44 Seminole uçakları olduğunu belirten Yenibertiz, bunların haricinde Hava Taksi hizmetleri için kullanılan farklı hava araçları da olduğunu ve hangarlarında VIP Business jetlere de konaklama hizmetleri verildiğini ifade etti. Ayrıca tam donanımlı SHY-145 onaylı bakım kuruluşu olmak için yatırım kararı aldıklarını ve hazırlıklara başladıklarını aktaran Yenibertiz, ilgili yetkileri alarak çok yakın zamanda 3. kişilere de bakım hizmeti sağlayacaklarını aktardı.     
   ICAO verilerine ve uçak satış istatistiklerine göre 2035 yılına kadar bütün Dünya’da 800.000 civarında pilot açığı bulunduğunu ifade eden Yenibertiz ülkemiz havacılığının önümüzdeki 5 yılı içerisinde de 7.000 ticari pilota ihtiyaç olduğunun altını çizdi. 


   PPL uçuş eğitimlerini başlatan VİZYON HAVACILIK Şubat ayı içerisinde 2. grup PPL sınıfını anons edecek. Vizyon Havacılığın ATPL(fr) ve diğer bütün eğitimlerin yetkileri için SHGM de bulunan taleplerinin önümüzde ki günlerde sonuçlanacağı ve Mart ayı başında ATPL öğrencileri için de anons geçileceği aktarıldı.

(Burda Haber)

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2019, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61