banner43

FETÖ operasyonunda 7 tutuklama

İzmir merkezli 10 ilde FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 9 zanlıdan 7’si tutuklandı. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun FETÖ/PDY’ye yönelik yürüttüğü soruşturma...

FETÖ operasyonunda 7 tutuklama
İzmir merkezli 10 ilde FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 9 zanlıdan 7’si tutuklandı.
Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun FETÖ/PDY’ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ/PDY kurucusu ve yöneticisi Fethullah Gülen ve Bugün TV’nin eski genel yayın yönetmeni Tarık Toros da dahil olmak üzere 30 şüpheli hakkında terör örgütü kurmak, terör örgütü yöneticisi olmak, terör örgütü üyesi olmak suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Tarık Toros’un da aralarında bulunduğu 13 kişinin yurtdışına kaçtığı belirlenirken, İzmir merkezli olarak Ankara, İstanbul, Denizli, Gaziantep, Konya, Mersin, Siirt, Zonguldak ve Muğla’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 3’ü emekli rütbeli asker olan Y.Ş., H.T., M.K.C., H.K., Ş.Y., F.D., R.A., Z.D., ifadelerinin ardından adliyeye sevkedilmişti. Mahkeme karşınsa çıkan şüphelilerden Z.D. ile R.A. denetimli serbestlik şartı ile serbest kalırken 6 şüpheli tutuklandı.
Öte yandan, İzmir’deki, ’askeri casusluk’ adıyla binilen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, iddiaya göre fişleme yapıp sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları için haklarında gözaltı kararı verilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevli olan 6 subaydan Binbaşı H.Ö.’nün İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra getirildiği İzmir’de çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61