banner43

Pekcan Koşar, 11 Nisan 1936 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi’nin İç Mimarlık bölümünü bitirdi. Tiyatroya Güzel Sanatlar Akademisi’nde amatör olarak başladı.

Vern Sneider tarafından yazılmış olan 1955 yılında Küçük Sahne’de sahnelenen ve Mücap Ofluoğlu, Kamran Yüce, Agâh Hün, Münir Özkul ve Sadri Alışık‘ın rol aldığı “Çayhane” adlı tiyatro oyununda oynayarak profesyonelliğe adımını attı.

1958 yılında Oda Tiyatrosu’na geçti ve burada “Misafir”, “Gökteki kaldırımlar”, “Öteki”, “Tapılacak kadın”, “Tersine dönen şemsiye” adlı oyunlarda oynadı.

1960 yılında Lale Oraloğlu‘nun; Sadri Alışık, Çolpan İlhan, Cahit Irgat, Turgut Boralı, Tolga Tigin ve Güngör Duracan ile birlik oluşturarak kurduğu “Altı Tiyatrosu” adındaki tiyatro gurubuna katıldı ve onlarla birlikte oyunlara çıktı.

Pekcan Koşar, 1961 yılında Gong Tiyatrosu‘nu kurdu. Engin CezzarGülriz Sururi tiyatrosunda oynadı, Arena Tiyatrosu’nda, Kadıköy Özel Tiyatrosu’nda kısa bir süre bulunduktan sonra 1969 yılında Kent Oyuncuları Tiyatrosu’nda geçti.

Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda oyunculuk ve yönetmenlik yapan Pekcan Koşar, dizi ve sinema filmlerinde oynadı, pek çok film seslendirmesi yaptı. Hababam Sınıfı Serilerinde Tarık Akan‘ı, Selvi Boylum Al Yazmalım filminde de Kadir İnanır‘ı seslendirmesiyle de bilinir.

Pekcan Koşar, Selma Koşar ile evli idi. Itri Koşar (d.24 Şubat 1973) adında oğlu vardır.

Pekcan Koşar, 17 Eylül 2005 tarihinde Yalova’daki yazlığında 69 yaşında kalp krizinden ölmüştür.

banner62

banner61