banner43

SERENAY AKTAŞ: SERENAY AKTAŞ “İÇİMDE BİR AMAZON VAR”


      Şimdilerde bir Serenay Aktaş fırtınası esiyor, herkes ondan bahsediyor. Peki o görünenin ardında nasıl bir kadın, kendini nasıl anlatıyor? Kendi deyimiyle her şeye rağmen inançlı, sabırlı, merhametli, başarı odaklı duygusal ve ailesine çok bağlı bir kadın. Spor yaparak rahatlıyor, bir de kendisiyle baş başa kalıp mum ışığında dua ediyor, çünkü mumların verdiği enerjiye çok inanıyor. 15 yaşında yani çiçeği burnunda bir genç kızken, yaşıtları süslenip püslenip salınırken, o önceleri sokak aralarında sonra da sahalarda top peşinde koşturuyordu. Sonraları çevresinin de teşvikiyle ekrana çıkmaya karar verdi. Güzeldi, yetenekliydi ve ekran onu sevdi. Küçük rollerin ardından başladığı oyunculukta da zamanla adından söz ettirmeyi başardı. ‘Kanıt’, ‘Türk Malı’, ‘Umut Yolcuları’, ‘Alemin Kralı’, ‘Kalbim Seni Seçti’ ve ‘Yahşi Cazibe’ derken ‘Arka Sıradakiler’, ‘Muhteşem Yüzyıl’ ve ‘Kaçak Gelinler’le ününü perçinledi. ‘Survivor Allstar’a katılarak dikkatleri yeniden üzerine topladı. Şimdilerde ‘Acil Aşk Aranıyor’un kadrosuna katılan Serenay Aktaş, futbolu hala çok sevdiğini ama oyunculuğun bir adım öne çıktığını itiraf ediyor.


Önce futboldan söz edelim mi, nasıl girdi hayatınıza, futbol aşkı nasıl doğdu?
Futbola olan tutkum Galatasaray’dan geliyor. Küçükken babam beni omzunda Galatasaray maçlarına götürüyordu ve futbola tutkundum. Önceleri sokak aralarında top koştururken 15 yaşında Zeytinburnu Spor Bayan Futbol Takımı’nda lisanslı olarak futbol oynamaya başladım. Daha sonra Vatan Spor ve son olarak 1207 Antalyaspor Bayan Futbol Takımı’nda yer aldım fakat futbolun bir geleceği olmadığını fark edeli üç yıl oldu. Üç senedir sadece hobim. Mesleğim gereği artık daha çok dikkat etmek zorundayım. Ertesi gün set var, o gün maçta Allah korusun sakatlık yaşadığım zaman işime engel olurdu. Bu sebeple ara vermek zorunda kaldım.


Futbolla ilgilenen bir kadın bile hayli ilgi çekerken siz çıkıp oynuyorsunuz. Çevrenizdeki erkekler nasıl yorumluyorlar bu durumu?
İlk başta inanmıyorlar tabii. Sonra birkaç golümü görünce şok oluyorlar. Bir de futbol yorumlamam çok hoşlarına gidiyor. Genel olarak seviyorlar bu durumu.

Karakterinizin kilit noktalarını hangi özellikleriniz oluşturuyor?

Her şeye rağmen inançlı, sabırlı, merhametli olmam, başarı odaklı ilerlemem, duygusal yapım ve tabii ki aileme olan bağlılığım.

Peki ya Survivor yarışması? Survivor ruhunu hayata taşıyor musunuz?

Survivor ruhunu çok seviyorum. İnanılmaz bir tecrübe. Birebir o ruhu taşımak şu an mümkün değil, evimdeyim, teknoloji var ve karnım tok. Ama içimdeki amazon ruh hep benimle. 
Yeni sezonda, ‘acil aşk aranıyor’ kadrosunda Zeynep rolünde izleyeceğiz sizi. Biraz Zeynep’ten bahseder misiniz? Nasıl bir karakter?
İyi kalpli, yardımsever, neşeli, lafını esirgemeyen, akıllı bir kadın. İşi konusunda titiz fakat özelinde de bir o kadar dağınık. Şunu söylemeliyim ki son zamanlarda oynamaktan çok keyif aldığım bir karakter Zeynep.

Stilinizi nasıl tanımlarsınız?

Spor-şık diyebilirim. Klasikle sporu karıştırmayı çok seviyorum. Çevremdekiler çılgın ve farklı bir tarzım olduğunu söylüyor. Yerine göre giyinmeyi tercih ediyorum. Moda olanı değil, bana yakışanı giyiyorum.

Gardırobunuzun kurtarıcı parçaları neler?

Gömleklerim, şapkalarım ve günlük büstiyerlerim.

Güzellik sizin için ne ifade ediyor, ‘güzel kadın’ı nasıl tanımlarsınız?

Bir kadının ruhu güzel olmalı her şeyden önce. Bana göre; bakabilen kadın güzeldir.

Güzel kadın imajına zarar veren en büyük etkenler neler olabilir sizce?
Yanlış makyaj ve yanlış kaş şekli, güzelim kadınların imajını zedeliyor.  Hangisi sizin için daha çekici? Klasik anlamda ilk bakışta dikkat çeken güzellik mi yoksa farklılık mı?
Bence kesinlikle farklılık. Klasik güzelliğe bakar bakar doyarsın ama farklılık, adı üstünde; farklı bir güzelliğe her seferinde başka bakarsın.

Makyajla aranız nasıl?

İşim gereği sürekli makyaj yapıldığı için günlük hayatta makyaj yapmayı sevmiyorum; fakat L’Oreal marka maskaram hep yanımdadır. Bir de Nars’ın dudak kalemi çantamdan pek çıkmaz.

Cilt ve vücut bakımı yaptırıyor musunuz? Saç, cilt ve vücut temizliği için hangi ürünleri severek kullanıyorsunuz?

Cilt bakımımı evimde doğal yöntemlerle yapıyorum. Peeling için kahve telvesi inanılmaz! Ayda bir kere ayaklarım için bakıma gidiyorum. Saçlarım için annem özel bir bakım hazırlıyor. Şampuan olarak Sebastian Hydre kullanıyorum. Cildimi Garnier Yeşil Çay Özlü Arındırıcı Temizlik Jeli ile yıkıyorum. Vücudum için de Palmolive Body Butter Kahve Hazzı’nı kullanıyorum.

Çocukluğunuza dair ilk aklınıza gelen anı ne?

Babam gözlük pazarlama işindeydi. ‘Ben takıyorum, mahalledeki çocuklar da taksın’ diyerek bütün mahalleye o marka gözlükleri dağıtıp, babamı ciddi bir zarara uğratmıştım.

Yorucu bir günün sonunda rahatlamak için neler yaparsınız?

Genellikle spor yaparak yorgunluğumu atarım. Bir de kendimle baş başa kalıp, mum ışığında dua ederim. Mumların verdiği güzel enerjiye çok inanırım .

planınızda bundan sonra neler var?

Kendi çizgimin dışına çıkmadan, kim olduğumu, nereden geldiğimi, saygıyı ve sevgiyi unutmadan başarılı bir oyuncu olarak kariyerime devam etmek istiyorum. Adım adım ilerliyoruz. Bundan sonra da umarım her şey arzuladığım gibi gider.


10 Soru Cevap

1. En gurur duyduğum yanım; aileme  olan düşkünlüğüm. Çünkü etrafımda gördüğüm kadarıyla bu azalan bir değer.

2. Beni en iyi tanımlayan üç sözcük;  duygusal, hırslı ve içten.

3. En sevmediğim özelliğim; mutlaka bir şeyleri kanıtlama isteğim.

4. Güne başlamanın en güzel yolu; “Bugüne uyanabildiğime de şükür” diyebilmek.

5. Çantamda parfümüm olmadan hiçbir yere gitmem.

6. Hayatta beni en çok güldüren şey; anlık olaylar.

7. Hayatımda aldığım en büyük tavsiye; herkese güvenme, herkesi kendin gibi sanma.

8. En sevdiğim kitap; John C. Parkin’in ‘S*ktir Et’ kitabı.

9. ‘Tomb Raider’ filmini 10 kere izlesem de bıkmam.

10. Bu yıl bitmeden birkaç makyaj malzemesi alacağım inşallah. 

KAYNAK : ELLE DERGİSİ

banner62

banner61