banner43

Ordu Fen Lisesi, sınavlardaki başarısını artırıyor

ORDU FEN LİSESİ, BU YIL ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA ELDE ETTİĞİ BAŞARILAR İLE TÜRKİYE’DEKİ EN İYİ İLK 100 AKADEMİK LİSE ARASINDAKİ YERİNİ KORUDU.

Ordu Fen Lisesi, sınavlardaki başarısını artırıyor

Ordu Fen Lisesi, bu yıl üniversite sınavlarında elde ettiği başarılar ile Türkiye’deki en iyi ilk 100 akademik lise arasındaki yerini korudu.

1997 yılında ilk mezunlarını vermeye başlayan Ordu Fen Lisesi, üniversite sınavlarındaki yüksek başarılara imza atmaya devam ediyor. Bu yıl 120 öğrencinin mezun olduğu Ordu Fen Lisesi’nde 9 öğrenci ilk bin, 21 öğrenci bin - 5 bin, 17 öğrenci 5 bin bir 10 bin, 39 öğrenci 10 bin bir - 20 bin başarı sırasına girerek büyük başarı sağladı. Ordu ilinde Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testler (AYT) birincileri de Ordu Fen Lisesi öğrencileri oldu.

Okul Müdürü Turgay Türkmen, Türkiye’de en iyi ilk 100 akademik lise arasında bulunan Ordu Fen Lisesi’nin verdiği eğitimin karşılığını her yıl YKS sınav sonuçlarında aldığı sonuçlarla gösterdiğini söyledi. Türkmen, “1997 yılından bu yana verdiği yaklaşık 3 bin 800 mezunu ile tıp ve mühendislik başta olmak üzere birçok alanda aziz milletimize hizmet eden bireyler yetiştiren Ordu Fen Lisesi, alanında en iyi idareci ve öğretmen kadrosuyla her geçen yıl daha başarılı olma azim ve kararlılığı ile çalışmalarına devam etmektedir. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ilk verilerine göre, Karadeniz Bölgesi’nin en başarılı okullarından biri olan Ordu Fen Lisesi’nin, faydalı gençler yetiştirmeye devam edecektir. Bu başarıda payı olan öğretmenlerimizi, öğrenci ve velilerimizi, idareciler ve tüm personelimizi tebrik ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61