banner43

Malazgirt’te tohum eleme tesisi açıldı

MALAZGİRT’TE TOHUM ELEME TESİSİ AÇILDI

Malazgirt’te tohum eleme tesisi açıldı

Muş’un Malazgirt Ziraat Odası Başkanlığı tarafından bölgenin en büyük tohumluk buğday ve arpa eleme tesisi kuruldu.

Malazgirt Ziraat Odası Başkanlığı tarafından başlatılan proje ile Muş Valiliği destekleri, DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından sağlanan mali destek ve Muş İl Özel İdaresinin verdiği destekler ile kurulan 5 milyonluk liralık, tohumluk buğday ve arpa eleme tesisi, saatte 10 ton eleme kapasitesine sahip. Bölgenin en büyük eleme tesisi olduğu belirtilen tesiste, 24 saatte yaklaşık 200 ton civarında eleme işlemi yapılacak. En son teknolojileri bünyesinde barındıran tesis, 5 milyon liraya kuruldu.

Eleme tesisi açılışında konuşan Muş Vali Yardımcısı Hasan Taş, ”Tohum eleme tesisi bölgede tarım yapan çiftçilerimiz için çok faydalı olacaktır” dedi.

Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, “Bir tarım ilçesi olan Malazgirt’imize ve Malazgirtli çiftçilerimize hayırlı olsun İnşallah” dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Altın, “Öncelikle böyle mükemmel bir tesisi ilçemize kazandıran herkesin emeğine sağlık diyorum. Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç’ı huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, ”Tohum eleme tesisi ilçemizde tarım ile uğraşan tüm çiftçilerimiz için büyük bir fayda sağlayacaktır. Bende tesisin açılmasında emeği gecen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“İlçeye 5 milyonluk tesis kazandırdık, mutluyuz”

Açılışta konuşan Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, ”İlçemizde 5 milyonluk tesisin kazanmasında emeği geçen herkese minnettarım. Bölgenin en büyük ve en kaliteli eleme tesisini kurduğumuz için çok mutluyuz. Her türlü aşamada üreticilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Şu anda tesisimize vatandaşlarımız arpa, buğdaylarını getirdiler. Bugün itibariyle tesisimizde üretim başladı. Bu eleme tesisi Malazgirtli üreticilerimize ciddi şekilde katkı sağlayacak. Projemizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Tesisimizin tüm çiftçilerimize ve Malazgirt halkına hayırlı olmasını dilerim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61