banner43

Seramik kursuyla hem hobi ediniyor, hem de yeni meslek alanlarının kapısını açıyorlar

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EĞİTİM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OLARAK HİZMET VEREN MERCEK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ, MERSİNLİLERE HOBİ EDİNDİRMENİN YANI SIRA, YENİ MESLEK KAPILARI AÇMAYA DA DEVAM EDİYOR.

Seramik kursuyla hem hobi ediniyor, hem de yeni meslek alanlarının kapısını açıyorlar

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri, Mersinlilere hobi edindirmenin yanı sıra, yeni meslek kapıları açmaya da devam ediyor.

Hal MERCEK Mesleki Eğitim Merkezinde başlayan Seramik Kursu, hobi edinmek veya bu alanda kendini geliştirmek isteyen katılımcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Teorik ve uygulamalı anlatımlar ile kile hayat vererek takı, bardak, tabak, dekoratif obje gibi birçok ürün ortaya koyan kursiyerler hem el becerilerini geliştiriyor, hem de görsel yeteneklerini ortaya koyarak yeni bir meslek edinme imkanı buluyor.

18 yaş üstü kadın ve erkeklerin el becerilerini geliştirmek, boş zamanlarını değerlendirmek veya bir meslek edinmek amacıyla kurslara katıldıklarını belirten MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, “Kursiyerlerimiz aldıkları eğitim sonrasında, hediyelik eşya yapımı ile ilgilenen işletmelerde çalışabiliyor. Ayrıca evde kendi atölyelerini kurup, sonrasında bizden girişimcilik ve e-ticaret eğitimlerini alarak kendilerine gelir de elde ediyorlar” dedi.

Seramik Kursu’na gelen vatandaşların bu işi sadece hobi olarak görmediğini, bu sayede kendilerine bir kazanç kapısı da araladıklarını ifade eden Maya, “Türkiye, turizme çok açık bir ülke. Dolayısıyla hediyelik eşyalarda da çok fazla yapım aşaması oluyor. Bunun haricinde de özellikle Türkiye ve yurtdışında seramik boncuk yapımı çok revaçta. Dolayısıyla biz kursiyerlerimize bu alanlarda eğitim verip, kendilerine ayrıca gelir elde edebilecekleri alanlar açıyoruz” diye konuştu.

Kursiyerlerin hem fiziksel, hem de psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissettiklerini gözlemlediklerini söyleyen seramik sanatçısı ve uzman öğretici Deniz Altun, “Seramiği yapmaya başladığınızda, ondan başka hiçbir şey düşünemiyorsunuz. O açıdan kendilerini daha iyi hissettiklerini, daha rahat olduklarını söylüyorlar. Hobi olarak yapanların yanı sıra, meslek olarak düşünenler de var. Bazı öğrenciler kendi potansiyellerinin farkında bile olmuyorlar. İnsanlara sanatı sevdirmek, içlerinde var olan potansiyeli dışarı çıkarmak çok güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

Kursu sosyal medyadan gördüğünü ve hemen kaydolduğunu söyleyen kursiyerlerden Narin Çiçek, “Kursa, yeni bir hobi edinmek için geldim. görsel terapinin, insan psikolojisine çok iyi geldiğini biliyoruz. Bize de iyi geldi. Burada seramikten bardak, tabak ve birçok ürün yaptık. Devam da ediyoruz. Büyükşehir Belediyesinin İngilizce kursuna da başvurdum. Kabul edildiğimde, oraya da gideceğim” dedi.

Kursa, özellikle meslek edinmek için katıldığını aktaran Esra Gül Bozkurt da, “Seramikte ürün yapmanın herhangi bir sınırlaması yok. Hayal gücün ne kadar geniş ve renkli ise, o kadar çok çeşitli ürün çıkartabiliyorsun. İnsan, seramik veya sanatın herhangi bir dalıyla uğraşırken, kendini işe gidiyormuş gibi değil de, daha çok sevdiği bir şeyi yaptığı için severek gidiyor. Belediyemize bize böyle bir imkan sağladığı için oldukça müteşekkirim” diye konuştu. Seramiğin bütün inceliklerini kurs sayesinde öğrendiklerini sözlerine ekleyen Bozkurt, “Hocamız bize elinden geldiğince bilgilerini aktarmaya çalışıyor. Kupa bardak, duvar süsü, takı, sıvama yöntemiyle tabak yapmayı öğrendik. El becerimiz gelişti, daha da öğrenmeye devam ediyoruz. Aldığımız belgeyle iş bulma ve çalışma şansımız da var. Ben de rötuşlama veya model oluşturma alanında çalışmayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61