banner43

Gözne artık daha temiz

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MERSİN SU VE KANALİZASYON İDARESİ (MESKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, MERSİN'İN MERKEZ TOROSLAR İLÇESİ GÖZNE MAHALLESİ’NDE 1. ETAP KANALİZASYON HATTI YAPIM İŞİNİ TAMAMLADI.

Gözne artık daha temiz

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Gözne Mahallesi’nde 1. etap kanalizasyon hattı yapım işini tamamladı. Çalışma sayesinde mahalle sakinleri, uzun yıllardır beklediği kanalizasyon altyapısına kavuştu. Tamamlanan kanalizasyon altyapısı hattının, Gözne Mahallesinin yaklaşık yüzde 50’sine hizmet vereceği belirtildi.

Yapımı tamamlanan ve bölgeye hizmet etmeye başlayan Gözne paket atıksu arıtma tesisinde atıksular bertaraf edilirken, çalışma sebebiyle tahrip olan caddelerde de Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlama işlemleri gerçekleştiriliyor.

Gözne Mahalle Muhtarı Şevket Taşkın, 3 dönemdir aynı mahallede muhtarlık yaptığını belirterek, “Gözne’nin en büyük sorunu kanalizasyondu. 2005 yılında Gözne, Büyükşehir Belediyesine bağlandı. Daha önceki belediye başkanları bu sorunu çözmediler. Vahap başkanımız ilk geldiğinde, ‘kanalizasyon sorununuzu çözeceğiz’ dedi. Sözünde de durdu ve çözdü. Karakucak dediğimiz yere, modern bir paket arıtma sistemi yaptı. Bu paket sistemi de devreye girdi. Vatandaşlarımızın fosseptik çukurlarının hepsini, kanalizasyona bağlıyorlar. Şu anda bile Gözne yüzde 50-60 civarında o pis kokudan arınmış durumda. Vahap başkanıma, verdiği sözü yerine getirdiği için tüm halkım adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yaklaşık 20 senedir Gözne’de esnaflık yapan Servet Gür, yıllardır çözülmeyen ve kendileri için büyük bir sorun olan bu çalışma için Başkan Vahap Seçer’e ve MESKİ ekibine teşekkür ederek, “Gözne yaklaşık 50 yıldır, ekonomik yetersizlik dolayısıyla bu meseleyi çözememişti. Şimdi bu konuya Büyükşehir Belediye Başkanı ve MESKİ ekibi el attı. Bize 1,5-2 yıl içerisinde ‘meseleyi çözeceğiz’ diye söz vermişlerdi. Şu an gerçekten işin sonuna gelmiş durumdayız. Kanallar açıldı, borular döşendi, havuz yapıldı. Sadece bağlantılar yapılıyor. Bundan önce tuvalet çukurlarıyla idare ediyorduk ve birkaç haftada taşıyordu. Şimdi bu çalışma sayesinde en önemli sorunumuz çözülmüş oldu” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61