banner43

Sarıçalı’nın 30 yıllık sorunu tarih oldu

MASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, AKHİSAR İLÇESİNE BAĞLI SARIÇALI MAHALLESİNDE 1500 KİŞİLİK BİR FOSEPTİK İMALATI GERÇEKLEŞTİREREK MAHALLEYE SAĞLIKLI BİR ATIKSU DEPOLAMA SİSTEMİ KAZANDIRDI.

Sarıçalı’nın 30 yıllık sorunu tarih oldu

MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar ilçesine bağlı Sarıçalı Mahallesi’nde bin 500 kişilik bir foseptik imalatı gerçekleştirerek mahalleye sağlıklı bir atıksu depolama sistemi kazandırdı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde atıksuların çevreyi kirletmemesi ve insan sağlığına tehlike oluşturmaması için kırsal alanlarda kanalizasyon altyapısı ve foseptik inşa etmeye devam ediyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Akhisar ilçesine bağlı Sarıçalı Mahallesi’nde bin 500 kişiye hitap eden 10 modüllü bir foseptik imalatı gerçekleştirdi. Yapılan bu çalışma ile evsel nitelikli atıksuların çevreye zarar vermeden depolanması ve vidanjör yardımıyla Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştırılarak sağlıklı bir şekilde arıtılıp doğaya deşarjı gerçekleştirilecek.

“Mahallemiz kötü kokulardan kurtuldu”

Sarıçalı Mahalle Muhtarı Ünal Adeş, yapılan çalışmadan dolayı memnuniyetini dile getirerek, şahsı ve mahalle sakinleri adına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini iletti. Muhtar Adeş, “30 yıldır yaşadığımız kanalizasyon sorunu mahallemizi kötü yönde etkiliyordu. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, sesimize kulak vererek sorunumuzu kökten çözdü. Kanalizasyon suları vatandaşları etkilediği gibi hayvanlarımızı da olumsuz yönden etkiliyordu. Cengiz Başkanımız sayesinde mahallemiz kötü kokulardan kurtuldu. Allah Cengiz Başkanımızdan razı olsun. Şahsım ve mahallelim adına kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61