banner43

Rektör Kızıltoprak: "Uluslararası öğrenciler birer kültür elçimiz olacak"

REKTÖR KIZILTOPRAK, “ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER BİRER KÜLTÜR ELÇİMİZ OLACAK”

Rektör Kızıltoprak: "Uluslararası öğrenciler birer kültür elçimiz olacak"

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Eğitim Fakültesi, DPÜ ULMER ve DPÜ TÖMER’deki akademik ve idari personelle bir araya geldi.

İlk olarak Eğitim Fakültesini ziyaret eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Dekan Prof. Dr. İrfan Terzi tarafından karşılandıktan sonra akademik ve idari personel ile tanıştı ve fakültede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Kızıltoprak burada yaptığı konuşmada üniversitelerin temel görevlerinin akademik ve sanatsal üretim, eğitim-öğretime katkı, sanayii ve ekonomik alana katkı ve toplumun aydınlatılması olduğunu kaydederek DPÜ’deki akademisyenlerin öncelikli hedeflerinin üniversitemizin temel görevlerine katkı sunmak olması gerektiğini söyledi.

Rektör Kızıltoprak, Prof. Dr. İrfan Terzi eşliğinde fakülte binasını gezerek sınıflarda ve laboratuvarlarda incelemelerde bulundu.

“DPÜ ULMER’de yabancı uyruklu öğrenciler konuşuldu”

Ziyaretleri çerçevesinde Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulunan Rektör Kızıltoprak, Merkez Müdürü Doç. Dr. Muhammet Yunus Şişman ve personelle gerçekleştirdiği toplantıda Erasmus+, uluslararası projeler ve uluslararası öğrenci sayıları hakkında hazırlanan sunumu izledi.

DPÜ’nün uluslararasılaşması, dünyaya açılması ve marka değerinin artırılması adına çalışmalara öncülük edeceğini belirten Prof. Dr. Kızıltoprak, uluslararası öğrencilerin kültürümüzü, medeniyetimizi ve dilimizi öğrenmesiyle birer kültür elçimiz olacağını kaydetti. Şehrin ve üniversitenin demografik yapısına uygun uluslararası öğrenci sayılarının önemine işaret eden Rektör Kızıltoprak, uluslararası öğrencileri Üniversiteye kazandırarak katkı sağlayan tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.

"DPÜ TÖMER’in ilerlemesi için her türlü katkıyı sağlayacağız"

TÖMER ziyaretinde merkezin yönetimi ve öğretmenleri ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, TÖMER’in faaliyetleri ve işleyişi hakkında bilgi aldı.

Burada yaptığı konuşmada DPÜ TÖMER’deki öğrencilerin kültürümüzü, medeniyetimizi ve dilimizi öğrenerek birer kültür elçimiz olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Kızıltoprak, öğrencilerin üniversiteye, şehrimize ve ülkemize uyum sağlamalarının önemini vurguladı. Uluslararası öğrencilerin eğitimine ve yetiştirilmesine katkı sunan tüm öğretmen ve yöneticilere teşekkürlerini ileten Rektör Kızıltoprak, hali hazırda 50 ülkeden bin 500 öğrencinin öğrenim gördüğü DPÜ TÖMER’in iyileştirilmesi ve ilerlemesi adına her türlü katkıyı sağlayacağını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61