banner43

Konya’da gençlere yönelik "Kültür Endüstrileri Yaz Okulu" düzenlendi

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL İNOVASYON AJANSI (SİA) TARAFINDAN GENÇLERE YÖNELİK “KÜLTÜR ENDÜSTRİLERİ YAZ OKULU” DÜZENLEDİ.

Konya’da gençlere yönelik "Kültür Endüstrileri Yaz Okulu" düzenlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) tarafından gençlere yönelik “Kültür Endüstrileri Yaz Okulu” düzenledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle Sosyal İnovasyon Ajansı bünyesinde kurulan “Çekim Alanı: Konya Kültür Endüstrileri Kuluçka Merkezi” gençlerin kreatif endüstrilerle tanışması, sanat ekonomisi çıktılarının şehre kazandırılması noktasında ortak akıl ve planlama mekanizması ile çalışmalarını sürdürüyor. Gençlerin kültür endüstrileri alanında yenilikçi fikirlerini desteklemek adına proje çerçevesinde SİA Meram Yerleşkesinde “Kültür Endüstrileri Yaz Okulu” gerçekleştirildi. Yaz okulu çerçevesinde Konya’da yaşayan 16-29 yaş arası 25 genç, atölye, seminer, söyleşi ve teknik incelemeden oluşan eğitim programına dahil oldu. Bu istikamette; görsel sanatlar, sinema, radyo ve televizyon yayıncılığı, podcast, reklamcılık, mimarlık ve tasarım gibi kreatif üretim süreçlerine dayanan kültür endüstrileri kavramları işlendi. Program çerçevesinde alanında uzman isimler ile buluşan gençler, Selçuklu Kongre Merkezi ve Taş Bina Konya Dijital Tanıtım Merkezi’nde işletme modelleri üzerinde incelemelerde bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde faaliyetlerini yürüten Sosyal İnovasyon Ajansı, etki değeri yüksek yenilikçi projelerle iletişim, sosyal bilimler ve sanat alanında eğitim gören gençlerin beceri geliştirmelerine ve deneyim kazanmalarına katkı sağlamayı hedefliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61