banner43

Rektör Kavgalı: “Milli sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz”

BİRÇOK ŞAMPİYON MİLLİ SPORCUNUN YETİŞTİĞİ KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ (KMÜ) SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAPSAMINDA ÖĞRENCİ ALIMI İÇİN ÖZEL YETENEK SINAVLARI BAŞLADI.

Rektör Kavgalı: “Milli sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz”

Birçok şampiyon milli sporcunun yetiştiği Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Spor Bilimleri Fakültesinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı çerçevesinde öğrenci alımı için özel yetenek sınavları başladı.

Olimpiyatlar başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası müsabakalarda aldıkları madalyalarla ülkemizin ve KMÜ’nün iftihar kaynağı olan milli sporcuların yetiştiği Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde yeni öğrencilerini belirlemek için başlatılan sınavlar 4 gün sürecek. Yaklaşık 2 bin adayın ter dökeceği sınavlar Taha Akgül Spor Salonunda Dekan Vekili Prof. Dr. Sefa Lök yönetiminde gerçekleştiriliyor. Adaylar salonda oluşturulan parkurda başarılı olmak için zamanla yarışıyor.

Rektör Gavgalı öğrencilerin heyecanına ortak oldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, özel yetenek sınavının ilk gününde Taha Akgül Spor Salonu’na gelerek adayların heyecanına ortak oldu. Öğrencilerin yeteneklerinin ölçüldüğü birçok kategoriden oluşturulan zorlu parkurda en iyi dereceyi elde etmek için yarışan öğrencilere başarılar dileyen Rektör Gavgalı, “Spor Bilimleri Fakültemizde yetişen birçok öğrencimiz ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında büyük başarılar elde ederek hem ülkemizin hem de üniversitemizin yüz akı olmuşlardır. Katıldıkları müsabakalarda şampiyon olan ve dünyada isimlerinden söz ettiren Taha Akgül, Nur Tatar, Soner Demirtaş gibi olimpiyat, Avrupa ve Türkiye şampiyonlarımıza yeni isimler ekleme gayretindeyiz. Bu anlamda özel yetenek sınavlarımız değerli akademisyenlerimiz ve personelimiz tarafından titizlikle yürütülmektedir. Gelişen ve büyüyen ülkemize her alanda olduğu gibi sporda da gelişmesi adına en güçlü katkıyı vermek için çalışıyoruz. Elde ettikleri başarılarla, ahlaklı ve erdemli davranışları ile katıldıkları tüm müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek milli sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Spor Bilimleri Fakültesine 245 yeni öğrenci alınacak

Özel yetenek sınavları sonucunda KMÜ Spor Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği Bölümlerine milli ve engelli sporcular ile şehit-gazi yakınlarının da yer alacağı toplam 245 öğrenci alımı yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61