banner43

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük klinik araştırmalar merkezi açıldı

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NİN EN BÜYÜK KLİNİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ AÇILDI

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük klinik araştırmalar merkezi açıldı

Medical Point Gaziantep Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezi, yapacağı çalışmalar ile yeni tedavilerin geliştirilmesinde önemli bir üs görevini üstleniyor.

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Klinik Araştırmalar Merkezi kuran ilk özel hastane olarak kapılarını açtı.

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba’nın desteğiyle faaliyete geçen, yeni ilaç ve tedavi çalışmaları açısından önem taşıyan bu merkez, yıllar sonra ilaç haline gelebilecek bu ürünlerin çok önceden hastaların kullanımına sunulmasına imkan tanıyacaktır.

“Klinik Araştırmalar Merkezi kuran ilk özel hastane olmaktan gururluyuz”

Klinik Araştırmalar Merkezi Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Haluk Gültekin ve Başhekim ve Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ekber Şahin’in öncülüğünde, hastane hekimlerinin, yöneticilerinin ve çalışanlarının yer aldığı dün yapılan etkinlikle bölgedeki vatandaşların hizmetine açıldı. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Klinik Araştırmalar Merkezi bakımından ilki gerçekleştirerek hastaların, hastalığına ortak olma maksadıyla kurulan ve bölgede bir numara olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin, “Medical Point Gaziantep Hastanemizde Klinik Araştırmalar Merkezi bugün itibariyle kurulmuş durumdadır. Burada inşallah tüm ekibimizle birlikte çok güzel çalışmalara imza atmayı planlıyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde klinik araştırmalar merkezi kuran ilk özel hastane olmakla da gururluyuz. Burada yıllar sonra hastalarımızın belki de reçete ile karşılaşabilecekleri ilaçları temin edip bilime katkı sunmayı hedefliyoruz. Bölgede bir numara olmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“Uluslararası araştırma yapan merkezlerden 6 adet çalışma aldık”

Yapılan çalışmada kullanılan ilaçların ilerleyen süreçte reçete edilebilir ilaçlar haline geleceğini belirten Şahin, “Şu ana kadar kısa bir süre geçmesine rağmen değişik merkezlerden 6 adet çalışma aldık. Bunların 3 tanesi deri hastalıklarıyla ilgili, malign melanom dediğimiz cilt kanseriyle ilgili çalışma, ayrıca akciğer, mesane kanserleri de var. Bu alanlarda uygunluğu sağlayan hastalarımızı çalışmalarımıza dâhil edip bu çalışmalarda ilaçlardan faydalandırmayı düşünüyoruz. Açtığımız merkezimiz şu an 3 yataklı olarak hizmet veriyor ancak 6 yatağa kadar alana sahibiz. Bu yaptığımız çalışmada kullandığımız ilaçlar ilerleyen süreç içerisinde belki birkaç yıl sonra reçete edilebilir ilaçlar haline gelecekler. Dolayısıyla hastalarımız birkaç yıl sonra ulaşabilecekleri, etkinlikleri gösterilmiş bu ilaçlara şimdiden ulaşma imkanına sahip olacaklardır. Şu anda mevcut çalışmalarımız kanser hastalıkları üzerine yalnız ilerleyen süreçte hemotolojik, immunolojik hatta romatolojik hastalıklarla ilgili çalışmalar yapmayı da planlıyoruz. Bu durumda merkezimizin hizmet alanları da genişleyecektir. Kabul ettiğimiz hasta sayısı da doğal olarak artacaktır” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61