banner43

Kemaliye’ye Cittaslow’dan ödül

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER EĞİTİM, BİLİM VE KÜLTÜR ÖRGÜTÜ'NÜN (UNESCO) DÜNYA GEÇİCİ MİRAS LİSTESİ'NDE YER ALAN VE TÜRKİYE'NİN CİTTASLOW (SAKİN ŞEHİRLER) AĞINA DAHİL EDİLEN 21. YERLEŞİM YERİ OLAN ERZİNCAN’IN KEMALİYE İLÇESİNE KENTSEL YAŞAM POLİTİKALARININ KALİTESİ ÖDÜLÜ VERİLDİ

Kemaliye’ye Cittaslow’dan ödül

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Geçici Miras Listesi’nde yer alan ve Türkiye’nin Cittaslow (sakin şehirler) ağına dahil edilen 21. yerleşim yeri olan Erzincan’ın Kemaliye ilçesine Kentsel Yaşam Politikalarının Kalitesi ödülü verildi.

Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Cıttaslow En İyi Uygulama (Kentsel Yaşam Politikalarının Kalitesi) ödülü aldık. 11 ülkeden 28 Cittaslow kenti projelerini ve girişimlerinin değerlendirmesi sonucu aldığımız ödülümüz, sertifikamız ve açıklama Belediye Başkanlığımıza ulaştı. Tarihi merkezin ve çarşının özgün karakterini ortaya çıkaran yenileme projesi, yeni işlevlerle bile kasabaların ruhunu koruyor açıklaması ile çarşı içerisinde yapılan tertip, düzen, temizlik, ışıklandırma, restorasyon ve yenileme, depo olarak kullanımın azaltılması çalışmalarının sonucu ödüle layık görüldüğü belirtildi. Daha yaşanabilir ve düzenli bir Kemaliye için çalışmalar devam edecek. Tüm Kemaliyeliler adına bu ödülü aldık, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61