banner43

Düzce Üniversitesi’nde çalışma yapıyorlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜS VE TIBBİ BİTKİLER ÜRETİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ’NDE ÇALIŞMALAR YAPMAK ÜZERE ÜLKEMİZE GELEN DR. SAJEDE KARİMPOUR VE DR. AZAM NİKBAKHT-DEHKORDİ, MERKEZ MÜDÜRÜ PROF. DR. NECMİ AKSOY İLE BİRLİKTE REKTÖR PROF. DR. NEDİM SÖZBİR’İ ZİYARET ETTİ.

Düzce Üniversitesi’nde çalışma yapıyorlar

DÜZCE(İHA) – İran’dan gelen akademisyenler, Düzce Üniversitesinde kültür armut tipi ırklarının üretim teknikleri ve genetik çeşitlilikleri üzerine ön proje çalışmaları ve botanik bahçesinde üretim teknikleri üzerine ortak çalışma yapıyor.

Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çalışmalar yapmak üzere ülkemize gelen Dr. Sajede Karimpour ve Dr. Azam Nikbakht-Dehkordi, Merkez Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy ile birlikte Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret etti.

Düzce’nin değişik yerlerinde bulunan kültür armut tipi ırklarının üretim teknikleri ve genetik çeşitlilikleri üzerine ön proje çalışmaları ve botanik bahçesinde üretim teknikleri üzerine ortak çalışma yapmak amacıyla geldiler.

Prof. Dr. Nedim Sözbir, yapılan iş birliğinin başarıyla sonuçlanması temennisinde bulunarak, misafir akademisyenlere Düzce Üniversitesi ürünlerinden hediye etti.

Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Necmi Aksoy ise; “Merkezimiz, başta bölgemiz ve ülkemizin biyolojik çeşitliğini korumak ve sürdürebilirliği üzerine; ulusal ve uluslararası projeler, çalışmalar ve iş birlikleri yapmaktadır. Bu gaye ile üniversite kampüsümüzde Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi projesi yürütmektedir. Özellikle, üniversitemiz çevre ve sağlık alanlarında bölgesel kalkınma odaklı üniversite olduğundan biyolojik çeşitliği, tıbbi kullanımdan gıdaya, bölgesel kalkınma ve doğal kaynak alanların korunmasına kadar, büyük önem oluşturmaktadır. Bölgemiz kültüre bağlı biyolojik çeşitlilikte çok ayrıcalıklı bir yere ve çok zengin kültür bitki çeşitliliğine sahiptir. Bunların başında, Akçakoca ilçesi ve civar köylerinde Eğri Sap Armudu başta olmak üzere birçok yerel armut kültür ırkı bulunmaktadır. Düzce’nin değişik yerlerinde bulunan kültür armut tipi ırklarının üretim teknikleri ve genetik çeşitlilikleri üzerine ön proje çalışmaları ve botanik bahçemizde üretim teknikleri üzerine ortak çalışma yapmak amacıyla; Pomology (Meyve Bilimi ve Kültürü) üzerine çalışmalar yapan; Dr. Sajede Karimpour, ve Dr. Azam Nikbakht-Dehkordi, 6 Eylül 2023 tarihine kadar araştırma merkezimiz ve botanik bahçemizde yabancı araştırmacı olarak bulunmaktadırlar” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61