banner43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı II. Abdullah ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’na katılmak üzere geldiği ABD’nin New York kentinde, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı II. Abdullah ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’na katılmak üzere geldiği ABD’nin New York kentinde, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi.

BM 77. Genel Kurulu nedeniyle ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’taki temaslarını sürdürüyor. BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının ardından Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Ürdün Kralı II. Abdullah ile görüşme gerçekleştirdi.

“TÜRKİYE OLARAK ÖTEDEN BERİ, ENERJİ KONUSUNA BİR REKABET DEĞİL, İŞ BİRLİĞİ ALANI OLARAK BAKTIK”

BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında salgının tedarik zincirlerinde yol açtığı aksaklıklar sebebiyle ağır darbe alan küresel ekonominin, Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte, yeni bir şok dalgasına daha maruz kaldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan enerji, gıda ve hammadde fiyatlarının oluşturduğu enflasyon baskısının, dünya çapında tüm ekonomileri ve sosyal refahı menfi yönde etkilemekte olduğunun altını çizmişti. Gelişmelerin, enerji arz güvenliğinin önemini de çarpıcı bir şekilde yeniden gündeme taşıdığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak öteden beri, enerji konusuna bir rekabet değil, iş birliği alanı olarak baktık. Kendi ihtiyacımız yanında, bölgesel ve küresel enerji güvenliğini destekleyen pek çok projeyi hayata geçirdik. Bu adımların isabeti ve önemi, son gelişmelerle bir kez daha anlaşılmıştır. Yaşanan süreç, gıda güvenliğini de riske atmıştır. Maddi ve teknolojik imkanların en üst seviyeye ulaştığı 21’inci yüzyılda, dünya nüfusunun halen beşte birinin açlığın ve yoksulluğun pençesinde kıvranmasının izahı mümkün değildir. Dünya, son gelişmelerle, 2030’ta ‘sıfır açlık’ seviyesine ulaşmayı amaçlayan sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden de uzaklaşmaya başlamıştır. İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu karanlık tabloyu umudun ışığıyla aydınlatabilmenin yegane yolu, uluslararası iş birliği ve dayanışmayı, hakkaniyetli ve adaletli bir yaklaşımla güçlendirmektir” ifadelerini kullanmıştı.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61