banner43

Honaz Belediyesi arazi yollarında düzenleme çalışmalarına devam ediyor

HONAZ BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, İLÇEYE BAĞLI MAHALLELERDE ARAZİ YOLLARI DÜZENLEME ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Honaz Belediyesi arazi yollarında düzenleme çalışmalarına devam ediyor

Honaz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı mahallelerde arazi yolları düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Tarım arazileri yollarını çiftçilerin tarlalarına rahatlıkla ulaşabileceği hale getiren ekipler, üzüm ve cennet elması hasat zamanı öncesinde çiftçilerin daha kolay ulaşım sağlamasını hedefleniyor. Honaz Belediyesi, çiftçilere destek olmak amacıyla yeni projeler geliştirirken, aynı zamanda mahallelerde ki tüm arazi yollarını uygun hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Honaz Belediyesi ekipleri ilçede bulunan mahallelerde arazi yollarında düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Honaz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bir yandan ilçe merkezinde taş parke ve asfalt çalışması gerçekleştirirken, diğer yandan da mahallelerde bulunan arazi yolları çalışmalarını sürdürüyor. Honaz’a bağlı 22 mahallenin arazi yollarında çalışma yapan ekipler, yolları çiftçilerin tarlasına bahçesine rahatlıkla ulaşabileceği hale getirdi.

"Çiftçimizi araziye daha kolay ulaşacak"

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ekiplere hummalı çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, "Mahallelerimizdeki arazi yolları belediye ekiplerimiz tarafından tekrar düzenleniyor ve kumlama yapılarak ulaşıma hazır hale getiriliyor. Bölgemiz tarım ürünleri açısından zengin bir yer. Bahar ayları sonrası Kiraz ile başlayan hasat mevsimi üzüm, cennet elması ve ayva ile devam ediyor. Hasat zamanı öncesinde, çiftçi kardeşlerimizin tarım arazilerine daha rahat ulaşması için ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" diye konuştu.

"Çiftçimize desteğimiz sürecek"

Honaz Belediyesi’nin çiftçi belediye anlayışıyla geçimini topraktan sağlayan üreticinin yanında olduğunu ifade eden Başkan Kepenek, " Belediye bünyesinde kurduğumuz Yerel Tohum Merkezimiz sayesinde Ata Tohumu ürünlerimizin çoğalmasını sağladık. Yaklaşık 950 ata tohumumuz envanterde yer almakta. Burada dikimi yapılan tohumları fide haline gelince vatandaşlarımız ile paylaştık. Bununla birlikte belediyemize ait toplam 13 dönüm arazi üzerinde kiraz, domates, biber gibi tarım ürünlerini dikerek, buradan elde ettiğimiz domatesleri halkımıza ücretsiz dağıttık. Bilimsel tarım uygulamalarıyla ürünlerimizin rekoltesini arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ekiplerimiz de diğer yandan belirlenen program dâhilinde Honaz’ın tüm arazi yollarını uygun hale getirmeye devam ediyor" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61