banner43

Kahramanmaraş’ta ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ MEYDANA GELEN DEPREMLER SONRASI YIKIM İŞLEMLERİ DEVAM EDEN AĞIR HASARLI BİNALAR EKİPLER TARAFINDAN BİR BİR İNDİRİLİYOR

Kahramanmaraş’ta ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası yıkım işlemleri devam eden ağır hasarlı binalar, ekipler tarafından bir bir yıkılıyor.

Ekipler, Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde, depremlerde ağır hasar gören ve tehlike oluşturan binaların kontrollü yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Onikişubat ilçesi Süleyman Şah Mahallesi’nde yapımına yaklaşık 40 yıl önce başlanan 13 bloklu Sümerevleri Sitesi’nde de yıkım çalışmalarına başladı. A, C, D blokları yıkılırken, yıkım çalışmalarının devam edeceği öğrenildi.

Depreme binanın dördüncü katındaki evlerinde yakalandıklarını söyleyen Faruk Avan, “Deprem sırasında binanın dördüncü katındaydık ve şiddetli sarsıntı ile uyandık. Bekledik uzun bir zaman. Depremin akabinde hemen aşağı indik ve yaklaşık 40 yıllık bir bina idi. Yapan ustalardan Allah razı olsun bizi sağ salim çıkartabildi. Binamızın ağır hasar aldığını öğrendik ve şimdi de üzüntü içinde yıkılışını izledik. Çok şükür canımız sağ” dedi.

Hikmet Taşın ise, “33 yıldır binalarda oturuyoruz. Allah bir tufan verdi ve başımıza geleni çekeceğiz. Bundan sonra ‘Yerinde Dönüşüm ve Hak Sahipliği’ başvurularımızı yaptık. Şu anda yıkımdan sonra birkaç müteahhit ile görüşülüp anlaşıldığında evlerimiz yapılacak ve geçip oturacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61