banner43

Sea To Sky’ın galibi İngiliz Graham Jarvis oldu

Dünyada zorlu parkurlarıyla ün salmış Red Bull Sea To Sky’ın galibi İngiliz Graham Jarvis oldu.

Sea To Sky’ın galibi İngiliz Graham Jarvis oldu

Dünyada zorlu parkurlarıyla ün salmış Red Bull Sea To Sky’ın galibi İngiliz Graham Jarvis oldu.

Antalya’nın Kemer ilçesindeki mücadele Olimpos Dağı’na taşındı ve dünyanın en etkileyici yarışlarından biri düzenlendi. Sürücüler Olimpos Dağı’na en önde tırmanma mücadelesi verdi, birinciliği sezonun formda isimlerinden Graham Jarvis aldı. Kemer’in müthiş manzarası eşliğindeki yarışta podyumda yer alan diğer isimler Mario Roman ve Wade Young oldu. Sea To Sky’da sporun en genç isimlerinden 14 yaşındaki Suff Sela da yarışan sürücüler arasındaydı.

DENİZDEN GÖKYÜZÜNE GÖTÜREN TEK YARIŞ

İlk günkü plaj yarışı, ikinci gün ise orman yarışı yapıldı. ‘Denizden gökyüzüne götüren’ tek yarış olan Sea To Sky’ın son gününde ise dünya hard enduro yarışlarının en dikkat çekici parkurlarından birini bünyesinde barındıran dağ yarışı vardı. Sürücüler Olimpos Dağı’na tırmanmaya çalıştı. Yarışı tamamlayamayanlar oldu, direnci, yeteneği, hızı ile öne çıkan isimler ise finiş çizgisini önde bitirdi. Yarışları izlemeye gelen binlerce seyirci de Kemer manzarası eşliğinde tarihi anların keyfini çıkardı. İlk plaj yarışını Billy Bolt, ikinci orman yarışını da Wade Young kazanmıştı. Dağ yarışının galibi Graham Jarvis oldu. Sezonun genel klasmanında da zirvede bulunan Jarvis, en takın rakibine 2 dakikaya yakın fark attı. Yarışın ardından dereceye girenlere ödülleri verildi, birinci Graham Jarvis büyük sevinç yaşadı.

14 YAŞINDAKİ SUFF SELA DA YARIŞTI

Red Bull Sea TO Sky’ın dikkat çeken anlarından birine de 14 yaşındaki Suff Sela imza attı. Genç sporcu, Sea To Sky’da yarıştı ve performansıyla da izleyenleri kendine hayran bıraktı. Sela, yaptığı açıklamada ise 4 yaşında motora binmeye başladığını belirterek, ilerde büyük bir sporcu olmak istediğini söyledi.

Hard Enduro 2017 Dünya sıralaması şöyle:

Graham Jarvis (B.Britanya) 72 puan

Alfredo Gmez (İSP) 48

Paul Bolton (B.Britanya) 46

Mario Romn (İSP) 41

Cody Webb (ABD) 32

Manuel Lettenbichler (ALM) 32

Jonny Walker (B.Britanya) 31

Billy Bolt (B.Britanya) 27

Travis Teasdale (G.AFRİKA) 20

Philipp Scholz (ALM) 17

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61