banner43

Mersin İdmanyurdu’nda yönetim krizi

Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, olağanüstü genel kurulda başkanlığa adaylığını koymayacağını açıkladı. Ligde 5 puanla son sırada yer alan Mersin İdmanyurdu’nda yönetim krizi yaşanıyor. İki gün önce olağanüstü genel...

Mersin İdmanyurdu’nda yönetim krizi
Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, olağanüstü genel kurulda başkanlığa adaylığını koymayacağını açıkladı.
Ligde 5 puanla son sırada yer alan Mersin İdmanyurdu’nda yönetim krizi yaşanıyor. İki gün önce olağanüstü genel kurul kararı alınan kırmızı-lacivertli kulüpte, ekonomik problemlerin aşılamadığı, bu nedenle futbolcuların 2 maaşlarının da ödenemediği belirtildi.
Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği toplantıda, yaşanan sıkıntıları aktarırken, başkanlığı da bırakacağını açıkladı. Bugüne kadar Mersin İdmanyurdu’nun başarısı için gece gündüz çalıştığını belirten Kahramanlı, kendisinin Mersin sporuna hizmet ederken yalnız bırakıldığını savundu. Mersin’de yüzlerce iş adamının, yatırımcının bulunduğunu ifade eden Kahramanlı, ancak kimsenin Mersin İdmanyurdu’ne destek vermediğini ileri sürdü. Kendisinin kulüp başkanlığı yaparken her hangi bir beklentisinin olmadığını vurgulayan Kahramanlı, "Benim işim Mersin İdmanyurdu’na hizmet etmek. Bunu yaparken ben çok şeyimi verdim. Parayı bir tarafa bırakın, yine sizlerin önünde, bir basın toplantısında kalp krizi geçirdim. Ben bu rahatsızlığımı Mersin İdmanyurdu’ndaki stresten dolayı yaşadım. Mal da verdim, para da verdim, bir kalbim vardı onu da verdim" diye konuştu.

"HİÇ BİR ZAMAN GÖREVDEN KAÇMADIM"
Zor dönemde görevi bırakıp kaçan bir insan olmadığını dile getiren Kahramanlı, "Her zaman zoru başaran bin insanım. Yine söylüyorum; bu kulübe yazık olacak. Yıllarca hiç kimsenin kapısını çalıp dilenmedim. Bugüne kadar sırtımda tek başıma taşıdım. Ama bugün diyorum ki, ben artık yoruldum. Sağlığım buna el vermiyor. Gelin hep birlikte bu işin içine girelim, herkes elini taşın altına soksun, az da olsa katkıda bulunsun. Ama kimse sesimizi duymuyor. Ben hiçbir zaman kavgacı bir başkan olmadım. Ben sadece kendime zarar verdim, şirketime zarar verdim. Benim yanımda 350 kişi çalışıyor. Ben de bir iş adamıyım. Benim de kendime göre işlerim var. Benim bu kulüpten alacağım var, ama ben şu an için alacağımı istemiyorum. Bir babayiğit varsa çıksın, 10 milyon lira kasaya koysun, ondan sonra bu takımın kimseye ihtiyacı olmaz. Bu kulübün çok büyük borcu yok. Toplasanız 50-60 milyon lira borcu var. Bu da ödenir zaten" ifadelerini kullandı.

"ADAY OLMADIĞIM İÇİN GENEL KURULA DA GİTMEYECEĞİM"
Bugüne kadar 9 genel kurul yaptığını hatırlatan Kahramanlı, bu genel kurullarda herkese kucak açtıklarını, herkesten yönetim kuruluna temsilci istediklerini belirterek, "Ama ’para isterler mi?’ diye korkularından kimse yönetime girmedi. Biz kendi imkanlarımızla yönetimi oluşturduk ve buralara kadar geldik. Ama bu saatten sonra bu işi benim tek başıma yapmam mümkün değil. Bu işi ancak bütün kesimleri içine alarak yapabiliriz. Bana destek versinler, yine yapayım. Ama tekrarlıyorum, bu saatten sonra kendi imkanlarımla kulüp başkanlığı yapmam. 14 Kasım’da olağanüstü genel kurulumuzu yapıyoruz. O gün oraya gitmeyeceğim. Çünkü aday değilim. Aday olmadığım yerde de olmam. Ama şunu söylemek istiyorum; eğer o gün bir başkan çıkmaz ise bir gün sonra bu takımı bulamazsınız. Yazık olur. Bizim sesimizi birilerinin dinlemesi lazım. Bu kulüp 14 Kasım’da sandığa gittiğinde Ali Kahramanlı veya birileri orada yoksa, bu takım dağılır" şeklinde konuştu.
Futbolcuların Sivasspor maçı primleri olan 200 bin lirayı bugün ödediklerini kaydeden Kahramanlı, "Bu saatten sonra benim gibi olağanüstü genel kurul kararı isteyen bir kulüp başkanı para ödemez. Ama çok önemli bir maçımız var ve futbolcuların alacağını ödememiz gerekir dedik ve ödedik. Yine söylüyorum, ben artık yokum. Çünkü destek veren yok, sahip çıkan yok. Bu takım benim değil, kentin takımı, şehrin takımı. Ama bu şehrin takımına hizmet ediyorsak, kentin önde gelenlerinin de destek vermesi gerekir" dedi.

"BEN KAÇMIYORUM, DESTEK İSTİYORUM"
Takımın bulunduğu yerden kurtulması için ekonomik anlamda güçlü olması gerektiğini vurgulayan Kahramanlı, şöyle devam etti; "Bunun için bir eylem planı yapmak zorundayız. Benden bu kadar. Birileri belki, ’Ali Kahramanlı takım kötü gittiği için bırakıp kaçıyor’ diyebilir. Ama ben kaçmıyorum. Destek verin, her türlü sorumluluğu ve her türlü riski alan bir insanım ve en iyisini yapacağım. Ama ’Ya Ali Kahramanlı zaten yapıyor, yapsın’ derseniz. Hayır, ben bu saatten sonra yapmam, yapmıyorum. Bu şehirde para kazanan insanların hızlı bir şekilde bir araya gelip, bir eylem planı yaparak ’Mersin İdmanyurdu’na nasıl bir kaynak oluştururuz’ bunun hesabını yapmalı. Geç kalınırsa yazık olur."

"BENİ ENAYİ YERİNE KOYMALARI ZORUMA GİDİYOR"
Bugüne kadar sıkıntıları yüksek sesle haykırmalarına rağmen, buna kimsenin kulak vermediğini ifade eden Kahramanlı, şöyle konuştu;
"Bunun sorumlusu ben değilim, bu şehirdir. Tabi ki, ligin başında takım iyi gitseydi bunları konuşmayacaktık, belki bunlar olamayacaktı. Ama benim görevi bırakacak olmamın nedeni bu değil. Az önce söyledim, 350 çalışanım var, benim de ailem var, benim de çocuğum var. Ben çoluğumun çocuğumun rızkını Mersin İdmanyurdu’na gömerken birilerinin de beni izleyip beni enayi yerine koyması zoruma gidiyor. Biz bu işi başarırız, biz bu işi yaparız. Bu takım düşmez, düşürtmeyiz. Ama bir şartla; ekonomik olarak bunu çözersek, ekonomik olarak bu kulübün ihtiyaçlarını giderirsek, bu takım 3 maç sonra en iyi yerde olur. Transfer yasağının bitmesine 2 ay kaldı. Ara devrede transferlerimiz yapar, yolumuza devam ederiz. Bunu da gücümüzü birleştirerek yapabiliriz. Ama ne yazık ki, bugüne kadar ne arayan oldu, ne de soran."
Kahramanlı, bir soru üzerine, kulüpte yaklaşık 18 milyon lira alacağı olduğunu ama bunu gelecek yönetimden hemen istemediğini söylerken, "Başkaları bir bağış yapıyorsa ben 3 yapacağım" diye konuştu.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61