banner43

Hamza Hamzaoğlu 50. maçında

Galatasaray, Süper Lig’in 10. haftasında, ligin son sırasında yer alan Eskişehirspor’u konuk ediyor. Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz hafta Fenerbahçe karşısında aldığı beraberlikle 4 maçlık galibiyet serisini sonlandıran sarı-kırmızılı...

Hamza Hamzaoğlu 50. maçında
Galatasaray, Süper Lig’in 10. haftasında, ligin son sırasında yer alan Eskişehirspor’u konuk ediyor.
Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz hafta Fenerbahçe karşısında aldığı beraberlikle 4 maçlık galibiyet serisini sonlandıran sarı-kırmızılı ekip, 10. hafta mücadelesinde karşılaşacağı Eskişehirspor maçı ile yeni bir seri başlatmak istiyor. Türk Telekom Arena Stadyumu’nda saat 21.45’te başlayacak olan müsabakayı Bülent Yıldırım yönetecek.

SÜPER LİG’DE 59. RANDEVU
İki ekip, bu karşılaşma ile lig tarihinde 59. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan maçlarda Galatasaray, 24 kez 3 puanı alan taraf olmayı başarırken, Eskişehirspor ise 9 müsabakadan galibiyetle ayrıldı. İki ekip arasındaki 25 maç ise berabere sonuçlandı. Galatasaray’ın toplam 79 golüne, kırmızı-siyahlılar 51 golle karşılık verdi.

HAMZAOĞLU’NUN 50. MAÇI
Galatasaray’da, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Eskişehirspor karşılaşmasıyla sarı-kırmızılı takımın başında 50. resmi maçına çıkacak. Deneyimli teknik adam, geride kalan 49 resmi karşılaşmada 32 galibiyet, 9 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı.

KADRODA REVİZYON
Sarı-kırmızılı takımın başarılı çalıştırıcısı Hamza Hamzaoğlu, Eskişehirspor mücadelesine son oynanan Fenerbahçe derbisinin 11’inden 6 oyuncu değişikliği ile sahaya çıkıyor. Deneyimli teknik adam, Semih, Denayer, Olcan, Jem Paul, Emre Çolak ve Burak Yılmaz’ı kırmızı-siyahlı ekibe karşı 11’de sahaya sürüyor.

WESLEY SNEIJDER’SIZ İLK KEZ
Fenerbahçe deplasmanında gördüğü sarı kartla Eskişehirspor’a karşı cezalı duruma düşen Wesley Sneijder, 2015-2016 sezonunda Galatasaray’ın oynadığı 13 resmi maçta da forma giymişti. Hollandalı yıldız, Süper Lig’de 9, Şampiyonlar Ligi’nde 3 ve TFF Süper Kupa’da bir karşılaşmada yer aldı. Sneijder, bu sezon ilk kez bir müsabakada forma giyemeyecek. Öte yandan sarı kart sınırında bulunan Sabri Sarıoğlu ise kart görmesi halinde 11. haftadaki Çaykur Rizespor maçında cezalı olacak.

GALATASARAY’DAN LİGDEKİ SON 16 MAÇTA BİR MAĞLUBİYET
Süper Lig’de geride kalan 9 haftada 5 galibiyet, 3 beraberlik ve toplam 18 puan elde eden Galatasaray, 2014-2015 sezonundan devam eden son 16 haftada yalnızca bir maçta sahadan mağlup ayrıldı. Geçen sezon Trabzonspor deplasmanında 2-1 kaybettikten sonra 6 maçlık galibiyet serisi yakalayan Hamzaoğlu’nun takımı, yeni sezonda ise yalnızca 2. haftadaki Osmanlıspor maçının ardından soyunma odasına mağlup döndü.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ
1 Kasım Genel Seçimleri nedeniyle maçların hafta içine alınması tribünleri de etkiledi. Karşılaşmanın hafta içi oynanması ve geç saatte başlaması sebebiyle sarı-kırmızılı taraftarlar, müsabakaya çok fazla ilgi göstermedi. Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle tribünlere Türk Bayrakları dağıtıldığı görüldü.

ESKİŞEHİRSPOR SON SIRAYA DEMİR ATTI
Geride kalan haftalarda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde eden konuk ekip Eskişehirspor, ligin son sırasında yer alıyor. Bu periyotta rakip fileleri 7 kez havalandıran kırmızı-siyahlılar, kalesinde ise 18 gol gördü.

İSMAİL KARTAL ÇARE OLMADI
Ligin ilk 7 haftalık periyodunda aldığı kötü sonuçlar sebebiyle teknik direktör Michael Skibbe ile yollarını ayıran Eskişehirspor yönetimi, Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü İsmail Kartal’ı göreve getirmişti. Ancak deneyimli çalıştırıcı, takımın başında çıktığı Akhisar Belediyespor ve Kayserispor karşılaşmalarından puan çıkartamadı.

7 GOLÜN 5’İNDE GEKAS İMZASI
Kırmızı-siyahlıların bu sezon attığı 7 golün 5’inde Yunan golcü Theofanis Gekas’ın imzası bulunuyor. Eskişehirspor’un bu sezonki tek galibiyeti olan 2. haftadaki Sivasspor mücadelesinde hat-trick yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Gekas, ardından çıktığı 4 maçta gol sevinci yaşayamamıştı. 35 yaşındaki golcü, ligde çıktığı son iki maç olan Beşiktaş ve Kayserispor müsabakalarında gol sevinci yaşamayı başardı.

DÜDÜK BÜLENT YILDIRIM’DA
Türk Telekom Arena Stadyumu’nda saat 21.45’te başlayacak olan müsabakayı Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım’ın yardımcılıklarını Asım Yusuf Öz ve Serkan Olguncan yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Ali Saygın Öge olacak.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61