banner43

Golf heyecanı Antalya’da başlıyor

Antalya’da 78 sporcunun 7 milyon Euro için ter dökeceği “Turkish Airlines Open” yarın start alıyor.Bu yıl Antalya’da 3’üncü defa düzenlenecek olan “Turkish Airlines Open” golf turnuvası hazırlıkları tamamlandı. Türk Hava Yolları’nın...

Golf heyecanı Antalya’da başlıyor
Antalya’da 78 sporcunun 7 milyon Euro için ter dökeceği “Turkish Airlines Open” yarın start alıyor.
Bu yıl Antalya’da 3’üncü defa düzenlenecek olan “Turkish Airlines Open” golf turnuvası hazırlıkları tamamlandı. Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda düzenlenen golf turnuvası Antalya’nın Belek bölgesindeki bir otelin golf sahasında yarın start alacak. Turnuvaya bu yıl 78 sporcu katılarak büyük ödül olan 7 milyon dolar için ter dökecek.
Turnuva öncesi açıklama yapan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, son yıllarda Avrupa’nın en iyi golfçülerine ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Türk Hava Yolları ile isim sponsorluğunu 3 yıl daha uzattıklarını belirten Ağaoğlu, “2018 için tekrarlayacağız bu turnuvayı final seviyesinin bir kısmı olarak devam edecek. Son yıllarda Avrupa’nın en iyi golfçülerine ev sahipliği yaptık. Önümüzdeki yıllarda golfün en iyilerine ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz. Turkish Airlines Open önümüzdeki 3 yıl boyunca isim sponsorluğuna devam ettiğini açıklamak isterim” dedi.

GOLF TURİSTLERİNİN SAYISI İNANILMAZ ARTTI
Golfün Antalya ve özellikle Belek bölgesindeki turizme olan katkısını da değerlendiren Ağaoğlu, “Aslında bu turnuvaların etkisi inanılmaz. Golf turistlerinin sayısı inanılmaz arttı. Belek bu nedenle Avrupa’nın en iyi golf destinasyonu ödülünü aldı. Dergiler sosyal medya son derece yardımcı oldu bunlar. Golf turistlerinin sayısı krizden azalsa da Belek’e gelenlerin sayısı yüzde 5 arttı. Yatırımcılar buraya yatırım yapıyor. Buraya 23 saha daha yapılacak” dedi.

GEÇEN YIL 200 MİLYON EURO GELİR ELDE EDİLDİ
Golfün en çok para kazandıran spor olduğunu ve geçen yıl golf için Antalya’ya 130 bin kişinin geldiğini ifade eden Ağaoğlu, “Sektör açısından baktığımızda golf dünyada gerçekten iyi para kazandıran tek spor. Geçtiğimiz yıl buraya gelen golf 130 bin kişi. Bunlardan elde edilen gelir 200 milyon Euro civarında. Çok basitçe bu turnuvaların ne kadar etkili olduğunu gösterir. Rakamlar arttı. Genç oyuncuların sayısı yüzde 80 civarında” diye konuştu.
Avrupa Turnuvası Operasyon Direktörü Keith Waters, turnuvanın isim sponsorluğunun 3 daha uzatılmasıyla ilgili verilen haberin önemli olduğunu söyledi. Çok fazla yağış nedeniyle bazı sahalarda sorunların yaşandığını da belirten Waters, “Özellikle oteller çok güzel. Oyuncular çok memnun oluyor. Bu hafta bütün günler yağış oldu. Bazı sahalar yaklaşık 20 barker hasar gördü. Tamiri için gösterilen çabaya teşekkür ederim” dedi.
Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, turnuvaya 3 yıl daha sponsor olduklarının altını çizerek golf sporunu desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Golfü dünyanın her yerinde tanıtmaya çalıştıklarını belirten Bolat, “3 yıl daha isim sponsoru olmaya devam edeceğiz. Amatör golf çalışmalarını desteklemeye devam ediyoruz. Golf markasını dünyanın her yerinde geliştirmek ve tanıtmak için çalışıyoruz. En iyi golf sahalarında bu çalışmalara destek veren bir markayız. 5. yıl olarak kadınların turnuvasını da destekliyoruz. Bir hava yolu olarak bu türden organizasyonlara katılmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

MCILROY’IN HEDEFİ SEZONU POZİTİF KAPATMAK
Dünyaca ünlü Kuzey İrlandalı golf oyuncusu Rory Mcilroy da turnuvada bulunduğu için gurur duyduğunu söyledi. Sakatlığının ardından sıkı çalıştığını ve sakatlıktan önceki seviyesine yaklaştığını belirten Mcilroy, “Sakatlıktan önceki seviyeme ulaştım. Doğru yönde bir kaç adım attım. Bu hafta da hangi seviyede olduğumu görmem için önemli bir fırsat. Sezonu iyi kapatmak istiyorum. Son 3 turnuvadan birini kazanmak istiyorum. Kendimi yılın sonunda daha iyi hissettirecek bu. İyi bir biçimde pozitif olarak bu yılı tamamlamak istiyorum” dedi.

MCILROY’UN ZAYIF YÖNLERİ
Diğer golf oyuncularının neler yaptığından çok kendine konsantre olduğunu ifade eden Mcilroy, zayıf kalan yönlerini de açıkladı. Antrenmanlarda topu istediği kadar çok deliğe sokamadığını belirten Mcilroy, “Topu istediğim kadar çok deliğe sokamadım. Sadece belli noktalara odaklanmak istiyorum. Biraz daha asılmak istiyorum. Kendime yeterince şans verdim. Kazandığım turnuvalarda başarılı oldum. İyi bir yönde gittiğimi düşünüyorum. En iyi performansım Chicago’daki şampiyonaydı. 7 vuruşu da tamamladım 4. Oldum. 2 adım öne 1 adım geriye giden bir performansım var. Önümüzdeki haftayı ileri adımla tamamlamak istiyorum. 2013’te ilk 10’daydım oradan bir düşüş yaşadım. Tekrar yükselmek kolay değildi” dedi.
Mcilroy, ayrıca Türkiye’deki sahaların çok nitelikli olduğunu ve otellerin yerinin çok beğendiğini ifade etti.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61