banner43

Fenerbahçe ilk mağlubiyetini aldı

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) dördüncü haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Samsun Canik Belediye’ye 77-72 yenilerek, ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Maçın ardından her iki takım koçu ve oyuncuları maçı değerlendirdi. Fenerbahçe...

Fenerbahçe ilk mağlubiyetini aldı
Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) dördüncü haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Samsun Canik Belediye’ye 77-72 yenilerek, ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Maçın ardından her iki takım koçu ve oyuncuları maçı değerlendirdi.
Fenerbahçe galibiyeti sonrası oyuncularını tebrik eden Samsun Canik Belediye Başantrenörü Mehmet Can Öztürk, “Bir hafta boyunca bütün çalışmalarımız galibiyet içindi. Ligde herkes herkesi yenebilir. Türkiye ligi çok zor bir lig. Herkes çok kaliteli bir kadroya sahip. Biz de elimizden geldiğince mütevazi bir şekilde özellikle kendi sahamızda hiç maç kaybetmemeye çalışacağız. Hedefimiz kendi sahamızda kaybetmeyiz, dışarıdan da alabildiğimiz kadar galibiyet alarak bu zorlu ligde var olmaya çalışmak. Bütün oyuncularımı ve çalışanları tebrik ediyorum. Her geçen hafta daha iyi olacağız ve daha iyi basketbol oynayacağız. Hatalarımızı her hafta düzeltiyoruz. Lig ilerledikçe daha iyi olacağız. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum ve Fenerbahçe’ye de Euroleague’de başarılar diliyorum” dedi.
Maçı kazandıkları için mutlu olduğunu ifade eden Samsun Canik Belediyesporlu oyuncu Burcu Çiğil, “Şu an çok mutluyum. Kendi sahamızda maç kaybetmek istediğimi söylemiştim. Rakip fark etmiyor. Biz kendimiz gibi oynadığımız zaman alamayacağımız maç yok. Takım arkadaşlarımı yürekten tebrik ediyorum. Herkes bu maçı kazanmayı çok istedi. İnşallah önümüzdeki maçları da kazanarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

DIKEOULAKOS: "HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ"
Maçta kötü oynadıklarını belirten Fenerbahçe Başantrenörü George Dikeoulakos, “Samsun Canik Belediye’yi tebrik ediyorum. İlk devresinde oyunu kontrol altında tutmamıza rağmen ikinci devre bizim zayıflıklarımıza saldırmalarına engel olamadık. Özellikle ikinci yarıda oyunda farkı oluşturan en önemli unsuru rakibimiz çok fazla hücum ribaundu aldı. Kötü oynadığımızı kabul etmek zorundayız. Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Yalnız iki takımın kullandığı faul atışlarında da çok ciddi bir fark var. Bu hakemlere karşı yapılmış bir şey değil ya da Samsun Canik Belediye’nin galibiyetine gölge düşürmek istemiyoruz. Sadece dipnot olarak iletiyorum” şeklinde konuştu.
Maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade eden Fenerbahçeli oyuncu Olcay Çakır, “Maça iyi bir başlangıç yaptık. İlk devre gösterdiğimiz performansı ikinci devrede koruyamadık. Bu maçtaki hatamız bu oldu ama öğrenecek çok şeyimiz var. Bu maç bizim için bir ders olacak. Bu maçın sayesinde bunların da üstesinden geleceğimize inanıyorum. Samsun Canik Belediye’yi de tebrik ediyorum” açıklamasını yaptı.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61