banner43

’Darbeci subayın hocası’ denilen eski milli atlet iddiaları yalanladı

ski Milli Atlet Haydar Doğan, "darbeci Üsteğmen Ali Sarıbey’in milli takımda antrenörlüğünü yaptığı" iddialarının doğru olmadığını, zira hiç bir zaman Atletizm Milli Takım Antrenörlüğü görevinde bulunmadığını açıkladı....

’Darbeci subayın hocası’ denilen eski milli atlet iddiaları yalanladı
ski Milli Atlet Haydar Doğan, "darbeci Üsteğmen Ali Sarıbey’in milli takımda antrenörlüğünü yaptığı" iddialarının doğru olmadığını, zira hiç bir zaman Atletizm Milli Takım Antrenörlüğü görevinde bulunmadığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast timinde yer alan Üsteğmen Ali Sarıbey’in, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Şube Müdürü ve eski Milli Atlet Haydar Doğan’ın öğrencisi olduğu iddia edilmişti. Konuyla ilgili Haydar Doğan’dan bir açıklama geldi. Basında yer alan iddiaları yalanlayan Doğan, “Ben, hiç bir zaman Atletizm Milli Takım Antrenörlüğü yapmadım. Haberde ismi geçen Ali Sarıbey, yaklaşık 17 yıl önce Beden Eğitimi Öğretmenliği yaptığım dönemde, Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu’nda 6 ay süreyle fahri antrenörlük yaptığım dönemde antrenmanlarıma katılmış sporculardan biridir. O tarihten sonra da kendisiyle herhangi bir yerde karşılaşmışlığım bulunmamaktadır” dedi.

“-BEN SPORCUNUN ZEKİ ÇEVİK VE AHLAKLISINI SEVERİM- İLKESİNİ ŞİAR EDİNMİŞİMDİR”
Hayatı boyunca darbelerden çok çekmiş biri olarak darbe ve darbe girişimlerinin hep karşısında durduğunu anlatan Haydar Doğan, “Şahsım bulunduğu her görevde, her kurumda Ulu Önder Atatürk’ün ilkelerine bağlı laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletini savunmuştur. Ki gerek fahri antrenörlük dönemimde, gerek beden eğitimi öğretmeni olarak çalıştığım dönemde gerekse de sonrasında bulunduğum bütün görevlerde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün özdeyişi olan ‘Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim’ ilkesini şiar edinmiş, sporcularımı da bu şekilde yetiştirmeye çalışmışımdır. En basitinden Türk Sporu adına yüz kızartıcı olarak gördüğüm doping konusundaki mücadelem gerek kamuoyu gerekse de Türk spor camiası tarafından bilinmektedir. Bizler bulunduğumuz her konum ve kurumda, (ki bugüne kadar binlerce sporcu yetiştirmiş ya da yetişmesine vesile olmuş biri olarak) yetiştirdiğimiz sporcuların aldığı başarılar, ahlaklı davranışları ile mutlu olmuş, doping, darbe girişiminde bulunmak vb yollara tenezzül edenleri de başta Türk Yargısı’na sonra da vatanına, milletine, bayrağına, bağımsızlığına bağlı Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının vicdanlarına havale etmişizdir” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİT OLANLARA ALLAH’TAN RAHMET, YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM”
Darbe girişimini bir kez daha lanetleyen Doğan, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Son alarak ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini hedef alan 15 Temmuz darbe girişimini lanetlerken, bu girişimin karşısında dimdik duran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yurttaşlar olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri ile emniyet teşkilatının bütün mensuplarına saygılarımı sunuyor, bu girişimin karşısında durduğu için şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum”
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61