banner43

Beşiktaş’ta senaryo yine aynı

Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde bu sezon üçüncü kez maçı 1-1’lik skorla bitirdi. Siyah-beyazlı takım Lokomotiv Moskova karşısında etkili olmasına rağmen gol yollarında sıkıntı yaşadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı. UEFA Avrupa Ligi H Grubu...

Beşiktaş’ta senaryo yine aynı
Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde bu sezon üçüncü kez maçı 1-1’lik skorla bitirdi. Siyah-beyazlı takım Lokomotiv Moskova karşısında etkili olmasına rağmen gol yollarında sıkıntı yaşadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı.
UEFA Avrupa Ligi H Grubu dördüncü maçında Beşiktaş, Lokomotiv Moskova’yı konuk etti. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş geçen haftalara nazaran Rus ekibi karşısında rotasyona gitmedi ve ideal 11’iyle sahada yer aldı.
Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümünde iki takım da risk almadı ve oyunun bu bölümü orta sahada geçti. Özellikle orta sahada kaybedilen toplar Beşiktaş adına atakların olgunlaşmasını engellerken, Lokomotiv Moskova ise siyah-beyazlı takımın orta sahada kaybettiği toplarla hızlı oynamaya çalıştı. Beşiktaş ise ilk 15 dakikalık bölümde Gökhan Töre’nin bulunduğu kanattan oynamak isterken, yetenekli futbolcunun bu bölgedeki top kayıpları da atakların olgunlaşmasını engelleyen başka bir faktördü.

BEŞİKTAŞ GOL ARADI
Beşiktaş maçın ikinci çeyreğinde yine sağ kanattan Andreas Beck ile geldi. Alman futbolcunun sağ kanattan ortaladığı topa müsait pozisyondaki Olcay’ın vuruşunda ise meşin yuvarlak üstten auta gitti. Bu bölümde rakibine alan bırakmayan Şenol Güneş ve öğrencileri önde basarak Moskova ekibini hataya zorladı. Maçın 39. dakikasında ise karşılaşmanın en net atağı Beşiktaş’tan geldi. Sol kanatta topu önüne alan İsmail’in ortasında altıpas önünde Sosa’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. Beşiktaş ilk yarıda rakibine oranla daha iyi oynarken, oyunun büyük bir bölümünde topa sahip olan takım Şenol Güneş’in öğrencileriydi. İkinci çeyreğin son düdüğüyle Beşiktaş yüzde 69, Lokomotiv Moskova ise yüzde 31’lik topla oynama oranıyla ilk yarıyı tamamladı. Siyah-beyazlılar ilk yarıda rakip kaleye 7 şut denemesinde bulunurken bunların hiçbiri kaleyi bulmadı. Lokomotiv Moskova ise 5 kez siyah-beyazlı kaleyi yokladı ve bunların 2’sinde isabet sağladı.

BEŞİKTAŞ İKİNCİ YARIYA OLCAY’SIZ ÇIKTI
Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş ilk yarıda etkili olamayan Olcay’ın yerine Quaresma’yı ikinci yarının başında oyuna sürdü. Karşılaşmanın 49. dakikasında Lokomotiv Moskova ceza sahası içerisinde topu kaybeden Sosa, takımının kontra atağa yakalanmasına sebep oldu. O dakikada Maicon’un önüne atılan topa Ersan müdahale etmek isterken faul yaptı ve maçın ilk sarı kartı tecrübeli defans oyuncusuna çıktı. 54. dakikada rakip Lokomotiv Moskova atağa çıkarken meşin yuvarlağı kaptırdı ve orta sahada topu önüne alan Gökhan Töre Sosa’yla paslaştıktan sonra topu Oğuzhan ile buluşturdu. Genç oyuncunun ceza sahası dışından vurduğu sert şutta ise meşin yuvarlak kalecinin kucağında kaldı.

QUARESMA FARKINI GÖSTERDİ
58. dakikada yine Moskova ekibinin atağında topu rakipten söküp alan Atiba, meşin yuvarlağı Gomez ile buluşturdu. Gomez - Quaresma - Oğuzhan paslaşmasının ardından sol kanatta topu önüne alan Gökhan Töre’nin ortasında ceza sahası içi sağ çaprazında meşin yuvarlakla buluşan Quaresma’ın sol ayağıyla vurduğu sert şutta top kalecinin solundan filelere gitti. Şenol Güneş ve öğrencilerinin golünün ardından iki takım da ataklara çıksa da sonuç alınamadı ve karşılaşmanın 4. çeyreğinde başka gol sesi çıkmadı. 71. dakikada ise maçın ikinci değişikliği yine Beşiktaş’tan geldi. Siyah-beyazlı teknik direktör Şenol Güneş, Sosa’nın yerine Necip Uysal’ı oyuna aldı. Moskova ekibinde ise karşılaşmanın 73. dakikasında Fernandes’in yerine Mirranchuk oyuna dahil oldu.

LOKOMOTİV EŞİTLİK SAĞLADI
76. dakikada ise skora eşitlik geldi. Oyuna Fernandes’in yerine dahil olan Miranchuk ceza sahasının solundan ortaladığı topu Niasse ile buluşturdu. Ceza sahası kale önünde topla birlikte ilerleyen Senegalli golcünün yerden vuruşunda meşin yuvarlak Tolga’nın solundan filelerle buluştu. Karşılaşmanın 80. dakikasında Oğuzhan’ın kullandığı serbest vuruşta ise arka direkte topa iyi yükselen Necip’in kafa vuruşunda kaleci meşin yuvarlağa son anda müdahale etti.

BEŞİKTAŞ ATAK ARARKEN ÇOK TOP KAYBETTİ
Beşiktaş - Lokomotiv Moskova maçının son 10 dakikasına girilirken Şenol Güneş, Oğuzhan’ın yerine Cenk’i oyuna aldı. Bu dakikalardan itibaren baskılı oyunu sürdüren siyah-beyazlılar rakip kalede gol aramaya başladı. Atak yaparken orta sahada top kaptıran Beşiktaş özellikle 82 ve 86. dakikada Miranchuk’un ceza sahası içerisindeki vuruşlarının etkili olamamasıyla rahat bir nefes aldı. Maçta 90. dakika tamamlanırken karşılaşmaya 3 dakikalık uzatma süresi eklendi. 90+2. dakikada Necip’in kafasıyla indirdiği topa kale önünde kafa vuruşu yapan Ersan müsait pozisyonda topu ağlara gönderemedi. Ardından kontratakla çıkan Moskova ekibi iki etkili ataktan yararlanamadı ve maç 1-1’lik eşitlikle sona erdi.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61