banner43

Avcı: “Rakibin ne kadar avantajı varsa bizim de öyle”

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, golsüz berabere kaldıkları Rijeka maçı sonrasının ardından, "Biz her sene gelişim gösteren bir kulübüz. Bu bizi memnun ediyor. Geçen seneden daha tecrübeliyiz” dedi. Medipol Başakşehir,...

Avcı: “Rakibin ne kadar avantajı varsa bizim de öyle”
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, golsüz berabere kaldıkları Rijeka maçı sonrasının ardından, "Biz her sene gelişim gösteren bir kulübüz. Bu bizi memnun ediyor. Geçen seneden daha tecrübeliyiz” dedi.
Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fatih Terim Stadı’nda karşılaştığı Hırvatistan’ın Rijeka takımıyla golsüz berabere kaldı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, rakiplerinin fizik olarak daha iyi bir takım olduğunu vurguladı. 4 senedir rakibin Avrupa maçı oynadığına dikkat çeken deneyimli teknik adam, “Savunmadan hücuma geçiş takımıyla oynadık ilk yarı. İkinci yarı sadece bir kez pozisyon verdik. İkinci yarının son 35 dakikasında büyük takım gibi oynayıp, özellikle de Emre’nin hücum ve savunmada doğru şeyler yapmasıyla oyun kalitesi beni memnun etti. İlk ayak 0-0 bitti, rakibin ne kadar avantajı varsa, bizim de öyle. Önümüzdeki hafta başka senaryo ile devam edeceğiz” dedi.

“Geçen seneden daha tecrübeliyiz”
Mossoro’nun oyuna girmesinden sonra Başakşehir’in ileri uçtaki performansının olumlu yönde etkilenmesinin sorulması üzerine ise Avcı, “Mossoro’nun oyuna girmesiyle biz topa önce biraz daha sahip olduk. Mossoro bizim için önemli çözüm noktalarından birisi. Bu haftayı planlayacağız, rakibin hafta sonu maçını izleyeceğiz, karar vereceğiz. Mossoro’nun kampa geç katılmasından dolayı sonradan kullandık. Bunun yanında da Cengiz iyi işler yapacak. İlk uluslararası maçı. Son dakikada golü de atabilse güzel olacaktı. Bugün itibariyle baktığımızda ikinci yarıdaki performansımız, bizim uluslararası seviyede adım atmamızı sağlıyor. İkinci yarı topa sahip olan bir takımdık. Biz her sene gelişim gösteren bir kulübüz. Bu bizi memnun ediyor. Geçen seneden daha tecrübeliyiz bu sene” açıklamasında bulundu.

Rijeka cephesi
Medipol Başaşşehir deplasmanından golsüz eşitlikle ayrılan Rijeka’da Teknik Direktör Matjaz Kek, “Alınan sonuç fena bir sonuç değil. Biz de pozisyonlar bulduk, onlar da buldu. Maçın son dakikalarında Başakşehir bizi cezalandırabilirdi" dedi.
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Medipol Başakşehir ile golsüz berabere kalan Hırvatistan temsilcisi Rijeka’da Teknik Direktör Matjaz Kek, mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Sonucun fena bir sonuç olmadığını dile getiren Matjaz Kek, "Biz de pozisyonlar bulduk, onlar da buldu. Maçın son dakikalarında Başakşehir bizi cezalandırabilirdi. Şimdi önümüzdeki lig maçımıza bakacağız. 50 ve 55. dakikalar arası birçok pozisyona girdik ama Başakşehir bunları engellemesini bildi. Bu alınan sonuç ortada bir sonuç. Onun dışında Pazar günü ligde zorlu bir maçımız var. Biz kendi evimizde oynadığımız maçları çok iyi oynuyoruz. Gelecek maçta iyi bir sonuçla çıkacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61