banner43

"YPG Fırat’ın doğusuna geçmezse..."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı harekatının DEAŞ’ı bitirmek için yapıldığını söyledi, Fırat’ın doğusuna geçmezse YPG’nin de hedef alınacağını söyledi.Hollandalı mevkidaşıyla ortak basın toplantısı...

"YPG Fırat’ın doğusuna geçmezse..."
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı harekatının DEAŞ’ı bitirmek için yapıldığını söyledi, Fırat’ın doğusuna geçmezse YPG’nin de hedef alınacağını söyledi.
Hollandalı mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu sadece hava operasyonları ile terör örgütü DEAŞ’ı bitirmenin mümkün olmadığını belirterek, “Kara operasyonlarıyla DEAŞ’ı temizleyebiliriz. Koalisyon içerisindeki 65 ülkeyi bırakın 5-6 ülke işbirliği yapsaydı, bugün DEAŞ diye bir örgüt kalmazdı” diye konuştu.
Terör örgütü YPG/PYD’nin etnik temizlik yaptığını, Fırat Kalkanı harekatından bu yüzden rahatsız olduğunu ifade eden Bakan, “YPG’nin, hem ABD’nin söz verdiği gibi hem de kendilerinin açıkladığı gibi öncelikle, bir an evvel Fırat Nehri’nin doğusuna geçmesi gerekiyor. Geçmediği takdirde hedef olacaktır." dedi.

İNCİRLİK ÜSSÜ GERİLİMİ
Almanya’yla yaşanan İncirlik Üssü gerilimine ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, “Alman milletvekillerinin İncirlik’e yapmak istedikleri ziyaret esasen bundan sonra Almanya’nın atacağı adımlara bağlıdır. Almanya gerekli adımlar atarsa biz böyle bir ziyaretin gerçekleşmesini sağlarız. Aksi takdirde bizim tarihimizle oynamak isteyenlere böyle bir izini vermeyiz” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61