banner43

"Tiyatro trajediyle başladı, komediyle devam ediyor"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, FETÖ sanıklarının mahkemede sahnelemeye çalıştıklarının bir tiyatro olduğunu, trajediyle başlayıp komediyle devam ettiğini belirterek, "Bu insanlar o kadar alışmışlar ki yalana, kendi karısını bile tanımıyorum diyerek mahkeme önünde yalan söyleyen bir komedi tiyatrosunu izliyoruz" dedi.

"Tiyatro trajediyle başladı, komediyle devam ediyor"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, FETÖ sanıklarının mahkemede sahnelemeye çalıştıklarının bir tiyatro olduğunu, trajediyle başlayıp komediyle devam ettiğini belirterek, "Bu insanlar o kadar alışmışlar ki yalana, kendi karısını bile tanımıyorum diyerek mahkeme önünde yalan söyleyen bir komedi tiyatrosunu izliyoruz" dedi.

Bakan Gül, bir dizi ziyaret ve açılış için geldiği Antalya’da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Rıza Sümer tarafından çiçekle karşılanan Bakan Gül, vatandaşlarla da tek tek tokalaştı. Bakan Gül, daha sonra toplantı salonunda partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Gül, AK Parti’nin doğduğu günden bu yana her yerde olduğu gibi Antalya’da da güzel işler yaptığını kaydetti.

"BU TİYATRO ARTIK TRAJEDİYLE BAŞLADI, KOMEDİYLE DEVAM EDİYOR"

15 Temmuz darbe girişimini yapan hain terör örgütü FETÖ mensuplarının bugün mahkeme karşısında Türk yargısı önünde hesap verdiğini dile getiren Bakan Gül, "Kalleşçe Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminden, TBMM’ye suikast girişiminde 250 insanımızı şehit eden bu hainlerin yapmış olduğu bu alçaklığa, bu ihanete karşı, şimdi hukuk önünde hesap verme zamanıdır. Ama kim suçsuzsa mahkemelerce beraatı alacaktır. Suçluların da en ağır şekilde adil yargılandığı bir yargılamayı istiyoruz. Bir de neyi istiyoruz. Sanıkların sahnelemeye çalıştıkları bir tiyatro ama bu tiyatro artık trajediyle başladı, komediyle devam ediyor" dedi.

"MAHKEMEDE KENDİ KARISINI TANIMIYOR"

Bakan Gül, "Soruyor hakim, ‘Şunu, bunu, onu tanıyor musun?’ diye soruyor. Kişi de ben hiç birini tanımıyorum diyor. ’Bu kadar yalan olmaz’ diyor mahkeme başkanı, o senin karın, karını da mı tanımıyorsun, diyor. Bu insanlar o kadar alışmışlar ki yalana, kendi karısını bile tanımıyorum diyerek mahkeme önünde yalan söyleyen bir komedi tiyatrosunu izliyoruz. Mahkeme başkanı yine soruyor, yüzlerce resim var kamerada. Görüntülere bakıyor, bu yüzü tanıyamadım diyor. Bunlar da yüz olmadığı için, mahkemede bile kendi yüzünü inkar ediyor. Kendi karısını inkar eden bu hainlerin yargılaması adil şekilde devam ediyor. Darbe karargahında yakalanıyor. Diyor ki ben buraya arsa bakmaya geldim, yatırım yapacağım. Bu kadar yatırım yapacak arsa yeri varken mahkemeyle, Türk milletiyle dalga geçen bu kadar hain bir ihanet çetesi Türkiye’de görülmedi. İş yemeğine geldim diyene mi, hayvan belgeseli çekmeye geldim diyenlere mi bakarsınız. Yalan, yalan diz boyu. Bu yalana Türkiye tarihi değil, dünya tarihi bile rastlamamıştır. Heredot tarihine okusanız bunlar kadar alçaklık yapan bir tarih görmezsiniz. Bütün tarih kitaplarına bakın bunların alçaklığı bunların ihaneti gibi hiçbirini görmeyeceksiniz" diye konuştu.

"LOTODAN ÇIKMADI"

Bu coğrafyada böyle bir ihanet görülmediğini belirten Bakan Gül, "Böyle bir alçaklığa tanık olunmadı. Ama milletimiz müsterih olsun, bu topraklar bize spor totodan, zarflar açarak bize çıkan, sokakta bulduğumuz topraklar değildir. Şehitlerin bize emanet ettiği bu toprakları üç beş çapulcuya, FETÖ’cüye, PKK’lı haine, DEAŞ’lı haine, terör örgütlerine bırakacak değiliz. Sonuna kadar bu mücadeleyi kararlı şekilde sürdüreceğiz. Yargı kendi yargılamasını anayasa kanunları çerçevesinde bağımsız şekilde yapıyor. Bütün bakanlıklar, hükümetimiz, kurumlar bütün boyutlarıyla bu mücadeleyi devlet millet kararlı şekilde bu mücadeleyi sürdürüyor. Burada bir aksaklık zafiyet olursa Türkiye’nin bekası sıkıntıya girer. Bu mücadele bir adalet mücadelesidir. İstiklal Marşı, Ezanı Muhammedi’ye mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyetinin istiklali ve istikbali mücadelesidir, bu yolda asla bir zafiyet göstermeyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

(İsa Akar-Harun Erdoğdu/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61