banner43

"Terörü bitireceğiz, barışı getireceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "30 yıldır bir terör belası var. Şimdi bir de IŞİD belası çıktı. Terörü bitireceğiz, barışı getireceğiz" dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri...

"Terörü bitireceğiz, barışı getireceğiz"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "30 yıldır bir terör belası var. Şimdi bir de IŞİD belası çıktı. Terörü bitireceğiz, barışı getireceğiz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri öncesi partisince Erzincan’da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, “7 Haziranda seçime gittik, milli irade ortaya çıktı. Vatandaş diyor ki; ’tek başına bir partiye yetki vermiyorum.’ Bize geldiler kapımızı açtık. ’Koalisyon kurmak istiyoruz’ dediler. Biz dedik ki; ’milletin iradesine saygılıyız. Bizim için parti çıkarları değil, önceliğimiz Türkiye’ dedik. Türkiye’nin işsizlik sorunu var, terör sorunu var, dış politikada ciddi sorunlarımız var. ’Eğer biz bu sorunları çözeceksek 4 yıllık bir koalisyona varız’ dedik. Bize ’3 aylık koalisyon olsun’ dediler. Biz de ’bu doğru değil’ dedik. ’Bu yanlıştır, milli iradeye saygısızlıktır’ dedik ve hükümete girmedik” diye konuştu.

"VATANDAŞ HUZUR İSTİYOR, REFAH İSTİYOR"
Vatandaşın huzur istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “1 Kasımda yeniden seçime giriyoruz. Ne oldu da 1 Kasım’da sandığa gidiyoruz, terör tırmandı, dolar fırladı, niçin bana 400 milleti vermediniz diye, millet vermiyor diye sandığa mı gideceksiniz. Vatandaş huzur istiyor, refah istiyor. Esnaf kazanmak istiyor, tüccar kazanmak istiyor. Peki neden siyasette bu kavga? Kavgayı bırakacağız, bırakıyoruz da. O kadar çok bölündük ki arkadaşımıza selam veremez duruma geldik. Bunları bırakmamamız lazım. Bizim ülkemiz dünyanın en güzel ülkesi, insanlarımız en güzel insanları. Neden kavga ediyoruz? Sondan söyleyeceğimi baştan söyleyeyim; Davutoğlu saray için Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Ben rahmetli Ecevit’in geleneğinden geliyorum. Biri din üzerinden siyaset yapıyor, kimin elinde böyle bir terazi var bu ne kadar daha fazla Müslüman diye? İbadet Allah için yapılır, siyaset için değil. Herkesin inancına saygılıyız. Biri etkin kimlik üzerinden siyaset yapıyor. Siyasette etkin kimlik tartışılmaz. Kimin anne babasını seçme özgürlüğü var. Hepimiz anne babamızla gurur duyarız. Benim inancım, ahlakım, siyasi anlayışım şudur; insan cenabı Allah’ın yarattığı en güzel varlıktır" ifadelerini kullandı.
Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer ikramiye vereceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "İnsanca hakça bir düzen istiyoruz. Refahı tabana yaymak istiyoruz. Vatandaşın huzur içerisinde geçimini sağlamasını istiyoruz. Asgari ücreti net bin 500 TL yapacağız. Vay efendim bunu nasıl vereceksiniz. O işçiyi sefalete mahkum etmek 21. yüzyıla yakışır mı? İnsanca ve hakça bir düzen için bunu yapıyoruz. Taşeron işçiler var Allah’ın izniyle 1 Kasım’da başbakan yapın nasıl kadro verilir gösterelim. Taşeron işçiye kadro vermek devlete yük olurmuş. Bunlar bizim insanlarımız değil mi? CHP iktidara gelirse yeni taşeron işçiler alacakmış diyorlar. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız, bunlara inanmayın. 78 milyon vatandaşımızı kucaklayacağız. Hiç birini ayırmayacağız" şeklinde konuştu.

"İNSANCA BİR DÜZEN OLACAK"
İnsanca bir düzen kuracaklarını söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Erzincan sürekli kan kaybediyor. CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikasını özelleştirmeyeceğiz. Fabrikaları yenileyeceğiz. Şeker pancarı kotasını getirmişler, çiftçi ekemiyor. Nasıl olacak? Çiftçiye mazot 1 lira 80 kuruş olacak. İnsanca bir düzen olacak. Çiftçi için de insanca bir düzen olacak. Çiftçi traktörüne binip tatile değil, tarlasına gidecek. Sevgili gençler; 13 yıldır sizi potansiyel suçlu olarak görüyorlar. Gençlerimiz bu ülkenin geleceği, gururu olacaklar. Hiçbir meydan sizlere yasaklanmayacak. Bütün gençlerimizi kucaklayacağız. Onlar bizim umudumuz. Ben eminim bizden daha iyi yönetecekler. Huzur içerisinde kardeşçe yönetecekler" diye konuştu. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"13 yılda öğrencilerin sorunlarını çözemediler. Ben söz veriyorum 1 yılda bu sorunu çözeceğim. Öğrencilerimiz, çocuklarımız okuyacaklar. Çocuklarımız tam gün okula gidecekler, beslenme çantaları olmayacak. Öğretmenleri ile birlikte okulda birlikte yemeklerini yiyebilecekler. Çocuklarımıza en güzel eğitimi vereceğiz. Taşımalı sistem de kalkacak. Nerede çocuğumuz varsa öğretmen de orada olacak. Bütün öğretmenlerimizi okullarda görevlendireceğiz. Tam gün eğitim sağlayacağız."

"30 YILDIR BİR TERÖR BELASI VAR, ŞİMDİ BİR DE IŞİD BELASI ÇIKTI"
7 Haziran’dan önce 17 milyon yoksuldan bahsettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Yeni rakamlar açıklandı, 22 milyon. Bu ailelere sözüm var. Hiçbir ailenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak. CHP gelince imam hatipler kapatılacak diyorlar. İmam hatipleri kuran zaten CHP. Kendi kurduğunu niye kapatsın? İmam hatip okullarında okuyan çocuklar bizim evlatlarımız, çocuklarımız değil mi? Ayırmayacağız. Onlar ayrıştırıyorlar biz ayrıştırmayacağız, beraber olacağız. Bu topraklarda huzuru ve refahı istiyorsak birleşmek zorundayız. Birleşeceğiz, birleşmeliyiz. 30 yıldır bir terör belası var. Şimdi bir de IŞİD belası çıktı. Bugün Diyarbakır’da iki polisimiz şehit düştü. İçim kan ağlıyor. O polislere yazık günah değil mi? Benim bu ülkeye sözüm var. Terörü bitireceğiz, barışı getireceğiz. CHP dışında Türkiye’yi terör belasından hiçbir parti kurtaramaz. Bu terör belasından kurtulmak istiyorsanız artık adresi değiştireceksiniz. 4 yıl yetki verin ben bu ülkenin huzurunu sağlayamazsam giderim. Yapamazsam giderim. Yapamazsam siyasetin anlamı yok ki. Saraydan yetki istemiyorum, yetkiyi halktan istiyorum. Bana yetki verin Türkiye’de kavgayı bitirelim. Benim köşeyi dönme gibi bir alışkanlığım yok. Aylığım bana yetiyor. Sarayda oturmak gibi bir niyetim yok. Sadece ve sadece bu ülkenin insanlarını düşünüyorum. Kavgadan ve gerginlikten bıktık. Babam derdi ki; sen doğru dur, eğri belasını bulur. Ben ülkemi seviyorum. Hiçbir ayrım yapmıyorum. Kim olursa olsun hiç kimsenin inancını siyaset konusu yapmadık. Kimsenin kimliğini siyaset konusu yapmadım. Suriye konusunda yanlış yapıyorsunuz dedim. 2 milyondan fazla Suriyeli Türkiye’de yazık günah değil mi? Neden Suriye’ye silah gönderiyorsun. Müslümanı Müslümana kırdırıyorsun. Şimdi bıraktık Suriye kan gölüne döndü. Mısır ile kavga ediyoruz. Ne alıp veremediğin var?” açıklamalarında bulundu.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61