banner43

TBMM Başkanı’ndan ’Zafer Bayramı’ açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Dünyadaki bütün mazlum milletlerin misal aldığı şerefli bir mücadele sonunda, emperyalist zalimlerin milletimize biçtiği esaret kefeni yırtılıp atılmıştır" dedi. TBMM Başkanı...

TBMM Başkanı’ndan ’Zafer Bayramı’ açıklaması
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Dünyadaki bütün mazlum milletlerin misal aldığı şerefli bir mücadele sonunda, emperyalist zalimlerin milletimize biçtiği esaret kefeni yırtılıp atılmıştır" dedi.
TBMM Başkanı Kahraman, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kahraman, Türk tarihinin şan ve şerefle dolu, asil bir millet olduğunu belirterek, "İstiklal Savaşı da, şanlı tarihimizin en önemli safhalarından birini teşkil etmektedir. Milletimiz, mevcudiyetini korumak, devletini yaşatmak ve hürriyetine vurulmak istenen prangalardan kurtulmak için 20’nci yüzyılın ilk çeyreğinde büyük bir mücadele vermiştir. Dünyadaki bütün mazlum milletlerin misal aldığı şerefli bir mücadele sonunda, emperyalist zalimlerin milletimize biçtiği esaret kefeni yırtılıp atılmıştır" dedi.
"Ordu millet tanımına uygun olarak kadın-erkek, genç-ihtiyar milletimizin her ferdinin cengaverliğiyle müstevlilerin emellerine ulaşması engellenerek, Anadolu’nun ebedi yurdumuz olduğu bir kez daha tescillenmiş ve tüm dünyaya ilan edilmiştir" ifadelerini kullanan Kahraman, mesajında şunları kaydetti:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında Yunanlılara karşı kazanılan bu zaferle Anadolumuz düşmandan temizlenmiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."
(İHA)

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61