banner43

"Savaş çanları çalıyor"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Savaş çanları çalıyor. Biz iktidar sahiplerini 5 yıl önce uyardık. Biz onlara siz 15 dakikada Suriye’ye girebilirsiniz, ama 15 yılda zor çıkarsınız diye uyardık" dedi. SP Genel Başkanı...

"Savaş çanları çalıyor"
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Savaş çanları çalıyor. Biz iktidar sahiplerini 5 yıl önce uyardık. Biz onlara siz 15 dakikada Suriye’ye girebilirsiniz, ama 15 yılda zor çıkarsınız diye uyardık" dedi.
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bir dizi temaslarda bulunmak üzere karayolu ile Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine geldi. Partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde konuşan Kamalak, "Benim mevki ve makam bir beklentim yok. Oğlum, kızım güzel işlere girsinler diye de uğraşmıyorum. Türkiye’nin şanını ve şöhretini nasıl kazandırırız derdindeyim. Hesabım bölünmek üzere olan ülkeyi nasıl birleştiririz diye acaba düşünüyorum. Elbette Tekirdağ’ın da problemlerini biliyorum. Burada 81 ilde yaşayan kardeşlerimiz var. Bakın bin 500 sanayicimize teşvik kredisi vereceğiz. Amacımız üreten bir ülke diyoruz. Tüketim ekonomisinden bu ülkeyi üretim ekonomisine geçirmeliyiz" dedi.
Ülkenin en büyük sorunlarının başında terör olaylarının geldiğini dile getiren Kamalak, Saadet Partisi olarak hükümeti 5 yıl önce uyardıklarını belirterek, "Önce tabi ki akan kanı durdurmak mecburiyetindeyiz. 1996 yılında biz 11 ay iktidarda kaldık. Bu 11 aylık süre içerisinde ne doğudan ne batından bir şehit cenazesi gelmedi. Kanı biz durdururuz. Bundan emin olun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı hem de Meclis’teki konuşmalarda muhalefeti eleştirebilmek için ’Sivas’ın doğusuna bile gidemezsiniz’ diyor. Sivas’ın doğusuna gidemiyorsa bu ülkenin vatandaşı bunun vebali ve günahı 13 yıldır Türkiye’yi idare edenlere ait değil midir? Bakın Güneydoğu’da devletin giremediği mahalleler olduğu gibi güneyimizde de bir tehlike oluşuyor. Savaş çanları çalıyor. Biz iktidar sahiplerini 5 yıl önce uyardık. Suriye’de dedik, onlar Şam Camii’nde namaz kılacağız diyorlardı. Biz onlara siz 15 dakikada Suriye’ye girebilirsiniz, ama 15 yılda zor çıkarsınız dedik. Çıktığınızda da kolunuz kanadınız kırılmış olarak çıkarsınız dedik. Ama dinletemedik. 5 yıl sonra tüm dünya Saadet Partisi’nin dediğine geldi" diye konuştu.
Ülkenin geleceği için D8’lerin kurulduğunu belirten Kamalak, "Rusya füze ile IŞİD mevzilerini vurmaya başladı. Türkiye’nin en doğusundan en batısındaki mevziyi vuracak durumda. Bu durumda Türkiye çaresiz olarak NATO’ya müracaat etme yolunu tuttu. NATO geldi burada Suriye ile savaşa tutuştu. Peki savaş nerede olacak, bizim apartmanda olacak. Ortadoğu bir bütündür. Asıl olarak bizim daire vurulacak. Aklımızdan zorunuz mu var? Biz 20 yıl önce D8’leri niçin kurmuştuk? Bugünler için kurmuştuk. Batı, dedelerimizin katili fırsat kollar, biz dara düştüğümüz zaman üzerimize çullanır" dedi.

"ASGARİ ÜCRET BİN 500 TL OLUR DEDİK, DİĞER PARTİLER BUNU ÖRNEK ALDILAR"
Partisinin zamanında söylediklerinde eleştiri aldıklarını ancak şimdi ise bu söylenenlerin diğer partiler tarafından da gündeme alındığını söyleyen Kamalak, "Asgari ücret bin 500 TL olur dedik, diğer partiler bunu hemen örnek aldılar. İşçiye, emekliye yüzde 50 zam dediğimizde bize tebessüm ediyordu, şimdi kendileri de aynı noktaya geldi. Asgari ücret bin 300 TL olmalı diyor, öbür taraftan da emekliye her ay 100 TL zam vereceğiz diyor. Sayın bakan hayrola define mi buldunuz? Hani daha dün asgari ücret 949 TL, niye 950 değil diye sorduğumuzda dengeler bozulur diyordu. İş adamlarını şikayet ediyorlardı. Define mi, hazine mi keşfettiniz? Ne oldu Saadet Partisi’nin dediğinin doğru olduğunu anladılar. Biz emeklilerin sorunları için emeklik bakanlığını, esnaflarımızın sorunları için esnaf bakanlığı, engellilerimiz için engelliler bakanlığını kuracağız" dedi.
Kamalak, milletvekili adaylarının tanıtılmasının ardından Çorlu’dan ayrıldı.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61