banner43

Meclis Başkanı milli irade nöbetinde

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanındaki milli irade nöbetine katılarak, vatandaşlara hitap etti. FETÖ’cü askerlerin 15 Temmuz gecesi başarısız...

Meclis Başkanı milli irade nöbetinde
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanındaki milli irade nöbetine katılarak, vatandaşlara hitap etti.
FETÖ’cü askerlerin 15 Temmuz gecesi başarısız darbe girişiminin ardından her gece aksatmadan meydanları dolduran Başkentliler’in demokrasi nöbeti, 16. gününde büyük coşkuyla gerçekleşti. 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’ndaki nöbete TBMM Başkanı Kahraman, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başkan Gökçek, milletvekilleri, STK temsilcileri ile alanı tıklım tıklım dolduran on binlerce vatandaş katıldı. Nöbetin 16. gününde Kızılay Demokrasi Meydanı’nın konuklarından olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ile Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, vatandaşların coşkulu alkışları arasında kahramanlık türküleri seslendirdiler.

“GAZAMIZ MÜBAREK OLSUN”
Kızılay’ın orta yerine kurulan platformda Başkan Gökçek ve milletvekilleriyle birlikte “Gazamız mübarek olsun” diyerek halkı selamlayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz darbe gecesi Meclis’te yaşananları anlattı. “Türkiye çok büyük bir badire atlattı. Kendi silahı ve kendi tankıyla karşı karşıya kalan Türk milleti çok üzgün. 15 Temmuz’da teröristler asker kılığına girdi. Halk hiçbir ayrım yapmadan birlik olup darbeyi önledi. Benim vatanımda kendi Meclisi’ne bomba atanlara lanet olsun" diye konuştu. Meclis’e bombalar atılırken topyekûn karşı durduklarını kaydeden Kahraman, "Bir dünya liderine sahibiz. Recep Tayyip Erdoğan’ı indiremeyecekler” diye konuştu. 7 Haziran’da Türkiye tarihinin en büyük mitinginin İstanbul’da olacağını tahmin ettiğini belirten Kahraman, "İstanbul’da buluşacağız. Tüm dünyaya gücümüzü göstereceğiz” dedi.
Demokrasi Meydanı’nda nöbete katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da milli iradeye sahip çıkan tüm vatandaşları saygıyla selamladığını ifade ederek, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin ‘Yavrularımız annesiz, babasız büyüyebilir ama vatansız büyüyemez’ dediğini söyledi. Bakan Arslan, güçlü Türkiye ile güçlü lider Recep Tayyip Erdoğan’dan tüm dünyanın rahatsız olduğunu söyledi.

“İSTANBUL’DAKİ MİTİNGE EN AZ BİN OTOBÜSLE GİDECEĞİZ”
Başkan Gökçek, demokrasi nöbeti tutanların seslerinin her geçen gün daha gür çıktığını ifade ederek, “Allah hepinizden razı olsun” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda demokrasi nöbetinin bir hafta daha süreceğini ifade eden Başkan Gökçek, şöyle devam etti:
“Allah izin verirse Pazar günü İstanbul Yenikapı’daki mitinge gideceğiz. Cumhurbaşkanımız diyor ki; ‘Türkiye’nin dört bir yanında herkesi bekliyorum’. Ben de Allah izin verirse gücümün yettiği kadar otobüslerin hepsini ayarlayacağım. Belediye otobüsleri gidemez, doğalgazla çalıştıkları için sadece 250 kilometre gidebiliyorlar. Bu nedenle şimdiden terminaldeki bütün otobüsleri ayarlamaya çalışacağım ve inşallah en az bin otobüsle oraya gitmek nasip olsun inşallah.”
Başkan Gökçek, Ankaralılar’ın “İstanbul’dan önce Sayın Cumhurbaşkanımız bize de Ankara’da hitap etsin” diye talepleri olduğunu kaydederek, “Bu isteğinizi Cumhurbaşkanımıza ileteceğim. Eğer kabul ederse biz de İstanbul’a gitmeden önce Külliye’nin önüne gideriz. Orada bize hitap eder” şeklinde konuştu.

“HER TÜRLÜ OLAYIN ALTINDAN FETÖ ÇIKIYOR”
FETÖ’cülerin Muhsin Yazıcıoğlu’nu da şehit ettiklerine dair haberler yer aldığını kaydeden Başkan Gökçek, “Hep o zamanlar helikopterin düşmesiyle ilgili bir sır olduğu söylenmişti. Neden; tatbikatı yapan savcılar ve hâkimler FETÖ’cü olduğu için hep bu olayı kapattılar. Ama artık Muhsin Yazıcıoğlu’nu da şehit ettikleri ortaya çıktı. Gün döndü devran döndü, artık bunun hesabını adalet önünde verecekler” dedi.
Hangi şer olayı varsa arkasında FETÖ’cüler olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, MİT TIR’larının basılmasında, Rusya’nın uçağının düşürülerek Rusya ve Türkiye ilişkilerinin bozulmasına neden olanların yine FETÖ’cüler olduğunu söyledi. FETÖ’cülerin tüm partilerin içine sızarak operasyonlar yaptıklarını kaydeden Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Özellikle AK Parti’de Recep Tayyip Erdoğan’ı devamlı kötüleyen, parti içinde onun aleyhinde devamlı propaganda yaptıran, ismini söylemeyeceğim birini cumhurbaşkanlığına hazırlayan yine bu FETÖ’cilerdir. CHP’de Baykal’a kaset tezgâhı düzenleyen FETÖ’cülerdir. MHP’de 9 genel başkana kaset tuzağı kuran yine FETÖ’cülerdir. MHP’de Bahçeli yerine Meral Akşener’i getirmek isteyen yine FETÖ’cülerdir. Nereye bakarsan, altından bu melun insanlar çıkıyor. Adalet önünde hesap verecekler inşallah.”
Kızılay Demokrasi mitinginde bir gün önce verilen söz yerine getirerek, demokrasi nöbetçisi Başkentlilere alanda oturmaları için tabure dağıtıldı. Mitinge katılanlara Büyükşehir Belediyesi ve farklı kurumlar tarafından çeşitli ikramlar sunulmaya da devam ediliyor.
(İHA)

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61