banner43

Kılıçdaroğlu’ndan ’29 Ekim’ mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ulu Önder Atatürk’ün ‘Kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını’ söylediği Cumhuriyetimiz, yaşadığımız tüm kriz ve sorunların da çaresi olacaktır"...

Kılıçdaroğlu’ndan ’29 Ekim’ mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ulu Önder Atatürk’ün ‘Kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını’ söylediği Cumhuriyetimiz, yaşadığımız tüm kriz ve sorunların da çaresi olacaktır" dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle yayımladığı mesajında, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92’inci yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyetimiz, etnik ve dini tüm ayrımları reddederek, her bir vatandaşımızın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmıştır. Partimizin adından da anlaşıldığı gibi halkımızın en büyük kazanımı olan cumhuriyetimizin devrimci karakteri, bu bütünleşmenin sonucu olarak yüzlerce ülkeye de ilham kaynağı olmuştur" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, mesajının devamında şunları kaydetti:
"Yıllar boyunca Ortadoğu’nun kan ve barut kokan coğrafyasından uzak durmayı başarmışsak, Müslüman ülkelerin örnek aldığı bir çağdaşlaşma yolculuğuna sahipsek, yüzünü döndüğü Batı Medeniyetinin hayranlıkla izlediği bir ülke olduysak, Cumhuriyet sayesindedir. Dolayısıyla, tarihimizin en derin krizlerini yaşadığımız bugünlerde umutsuz değiliz. Ulu Önder Atatürk’ün ‘Kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını’ söylediği Cumhuriyetimiz, yaşadığımız tüm kriz ve sorunların da çaresi olacaktır. Bu duygu ve inançla 92. yaşını kutladığımız Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Terörle mücadele de şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum. Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumaya kararlı vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61