banner43

Kılıçdaroğlu: En iyi tespiti yapan CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sorunlarını en iyi tespit eden siyasi partinin CHP olduğunu söyledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım 2015 günü gerçekleşecek olan genel seçimler öncesinde Bartın’da halka...

Kılıçdaroğlu: En iyi tespiti yapan CHP
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sorunlarını en iyi tespit eden siyasi partinin CHP olduğunu söyledi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım 2015 günü gerçekleşecek olan genel seçimler öncesinde Bartın’da halka hitap etti. Cumhuriyet Meydanı’nda seçim bildirgesini de anlatan Kılıçdaroğlu, Zonguldak’taki madenlerin CHP iktidarında aralıksız çalışacağını söyledi. Başbakan Davutoğlu’nu eleştiren Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Ben bu ülkenin sorunlarını çözmek istiyorum. Bu ülkenin sokaklarında rahat gezmelerini istiyorum. Destek verin Türkiye’yi saygın bir konuma taşıyalım. Destek verin 21. yüzyıl Türkiye’sinde yoksulluğu bitirelim” diye konuştu.
Türkiye’nin yeterli yönetilmediğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Bu ülke bu kadar güzel. Her şeyi bereketli. Ama bu ülke yeterli yönetilmiyor. Gencecik çocuklarımız işsiz. Türkiye Taşkömürü Kurunu’na yerin altında maden var. Niye insanlar çalışmaz. Hangi gerekçe ile çalışmaz. CHP iktidarında o kuyuların tamamını açacağız. Tamamında işçiler çalışacak. Kömür var Türkiye’de, insan da var. Çalışmak istiyorlar. 5 bin kişi çalışıyordu. Çoğunu emekli ettiler. Yeni insan almıyorlar. Vatandaşın çocuğu var, evine ekmek götüremiyor. Memlekette huzur kalmadı. Aybaşını nasıl getireceğini düşünüyor. Benim size sözüm var. İşsizlik belasından kurtulacağız. Ben siyaseti köşeyi dönme amacıyla yapmıyorum. Böyle bir arzum da yok” dedi.

“4 YILDA BU ÜLKEYE HUZUR VE REFAHI GETİRECEĞİM”
4 yıl için yetki isteyen Kılıçdaroğlu, “Ben sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yılda bu ülkeye huzur ve refahı getireceğim. Hiçbir vatandaşımızı ötekileştirmeyeceğim. Bütün vatandaşları kucaklayacağız. Ayrıştırmayacağız. Bu anlayışı da bırakmamız lazım gelir. Bu ülkeye yazık günahtır. 7 Haziran’da ne vaat ettiysem hepsinin altında imzam var. Bu ülkeye huzuru ve barışı getireceğiz. Huzur ne demektir. Herkesin iş aş sahibi olması demektir. Çocukların yatağa aç girmemesi demektir. Bunları yapamazsanız bu ülkeye huzuru getiremezsiniz. Bunları yapacağız. Ama yapmam için sizin oyunuza ihtiyaç duyuyoruz. Bunlardan bıktık artık. Çekilsinler bir köşeye. Kul hakkı yemeyenler bu ülkeyi yönetsin. Yeni bir anlayış olsun. Söz verdim. Emekliye Kurban ve Ramazan Bayramı’nda birer maaş vereceğim. Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım. 7 Haziran’dan önce bu memlekette 17 milyon yoksul aile vardı. 7 Haziran’da açıklandı. Bu rakam daha da arttı. Aylık gelirleri 300 liranın altında yaşıyorlar. Size sözüm söz. Bu güzel topraklarda fakirliği tarihe gömeceğim. 21. yüzyılın Türkiyesi’nde fakirlik mi olur? İçim kan ağlıyor. Orada binlerce çocuğumuz var yatağa aç giriyor. Onlar bu memleketin geleceği değil mi? Çocuklarınızı tam gün okula göndereceksiniz. Sabah gidecekler akşam gelecekler. Öğlen yemeklerini hiçbir bedel ödemeden öğretmenleriyle yiyecekler. Hiç meraklanmayın. Sözüm söz. Boğazımdan keseceğim o çocuklara öğlen yemeğini vereceğim. 7 Haziran öncesi diyorlardı ki kaynağı nereden bulacaksın. Şimdi onlar da bizim seçim bildirgelerimizi kopyalamaya başlamışlar. Bu gerçek şunu gösteriyor. Türkiye’nin sorunlarını en iyi tespit eden CHP’dir” diye konuştu.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61